Miks liiga palju parfüümi halb on?

Sinuga kaasas käiv lõhnapilv mõjub halvasti nii su enda kui su kaaslaste tervisele. Vänge parfüüm ajab köhima, silmad kipitama, tekitab hingamisraskusi, peavalu ja iiveldust.

Uuringud on tõestanud, et mehed jälgivad parfüümi ostes kaht nüanssi: esiteks peab see olema universaalne ja sobima nii tööle, koju kui puhkehetkele, ja teiseks peab see meeldima kaaslasele.

Tõsi: naistele meeldivad hästilõhnavad mehed. Aga kindlasti ei suuda me sekunditki viibida ühes ruumis mehega, kes on endale enne õueminekut terve parfüümipudeli peale kallanud. Vogue lugejad on kinnitanud, et parfüümiga liialdamine on olnud ka lahkuminekute põhjuseks!

Kuidas parfüümi õigesti peale kanda?

Jah, vastab tõele — palju vähem kui sa arvad!

Piisab kahest pihustusest: üks kaelale, üks särgi keskele. Mitte rohkem. Mitte PIISKAGI rohkem!

Lifehacker soovitab veel: pihusta parfüümi oma randmele, hõõru sisse ja ülejäänu kõrvade taha.

Piisab!

Kui sa ikka veel ei usu, et sellest on rohkem kui küll, kutsu sõber appi. Las ta seisab sinu kõrvale nii, et teie vahele jääb umbes käepikkuse jagu ruumi. Piserda parfüümi. Küsi, kas ta tunneb lõhna. Kui mitte, võid ühe sortsu veel lasta. Küsi uuesti. Kui ta nüüd tunneb, siis aitab.

Kuidas sa teada saad, kas oled parfüümiga liiale läinud?

Kui sa ise oma lõhna tunned, on seda liiga palju. See, kui sa tuppa astud ja kõik ülejäänud köhima või öökima hakkavad või kui nende silmad veega täituvad, on samuti üsna hea indikatsioon. Aga püüa seda siiski vältida, eks.

Allikas: Mens Health