1. Muusikamaitse võtab kummalise suuna ja senise lüürilise lembeviisi asemel undab autokõlarites: „Naa- nanana- naa, murderer!”. Seda muidugi kenas trance rütmis, et kübetki romantikat autoistme alla end mugavalt tundma ei sätiks. Elu on sõda ja seda sõda peab viisidega viimistlema telefonist väljuv playlist. Mõnel pimedal õhtul satub MTV pealt tulema vähe tundelisemat muusikat, aga selle vastu aitab kiire kanalivahetus. Popmuusikat arvestades näib, et iga lugu ongi kas armurõõmust või kibedast kaotusevalust. Kumbki ei meelita kaasa mõtlema.

2. Tartu Siriuses oma kahekihilist burgerit oodates pööritad silmi, kui järjekorras seisvad noored armunud üksteist silitavad. „Eeee, kallis, kas sulle siis grillpeekoniburger, eks? Ja kohv kolme suhkruga?” siristab neiuke oma peigmehele kõrva. Sinna kõrvale tuleb maruline loetelu, mida ta täna riidepoest ostis ja kummalisel kombel härra seal kõrval isegi vastab üsna adekvaatselt. Minul endal saab sellise infotulva peale mälukaart kärmelt täis ja kolmveerand jutust kaob kui kevadisse sohu.

3. Sinu garderoob täieneb aukartust äratava koguseni. Varasemalt pugesid kasvõi nahast välja, et teisel poolel oleks kena olla ning moodsad hilbud üll. Nüüd avastad, et sul on kapis lausa mitu paare teksasid ning jalanõuvalik suisa kuuekordne. Isegi käekell on neli korda kallim sellest, mida kandsid suhteinimene olles.

4. Elus esimest korda on sul säästud. Kummalisel kombel ei toimi see idee, kus kaks teenivat inimest annavad kokku topeltsumma. Minu kogemused on näidanud pigem topeltkulutusi ja kummaline seal juures on, et vallalisena reisin ja chillan kordades rohkem ringi.

5. Sa oled loobunud tutvumisportaalidest kellegi õige leidmisest. Kuu aega maurasin ringi erinevates Facebooki gruppides ja tulemuseks jäi paar nelja lapsega ema ning vaprad neiud, kes kirjutasid mulle „võipolla”. Lastega emadele muidugi respekt, aga ilmselt see lisainfo paneb kaks korda mõtlema, kas selline vastutus on minu jaoks.

6. Sa käid päris tihti Valkas kohvreid ostmas. Su ema küsib, kas mahutavad ka hästi ja on vastupidavad. Vastad tõsimeeli, et lausa 24 purki mahutavad ja vastu peavad ka mõned päevad. Ma ei ole vist lõpuni rahul olnud üheski suhtes viibides. Samas on omamoodi katsumus reaalsusega toime tulla siis, kui kodus keegi sind ei oota. Viimane kord olin südamest õnnelik, kui päevane päike oli padjad kuumaks kütnud ja neid sai mõnusalt kaissu võtta. Eks see argipäeva talumine käibki väikse veini ja pisikese kohvri saatel.

7. Sa kutsud suurima hasardiga välja kõik äsjakohatud uued eksemplarid. Jaatava vastuse korral saad krambid ja väidad, et tunned tšetšekärbse hammustust vasakul reiel ja pead koju jääma. Mingi väikene lootus sinus on säilinud, et sa ei ole veel kõiki oma armastuse limiite ületanud. Samal ajal meenub, et südamevalu limiit on raudselt lõhki aetud.