Kui mees ei mõista seda erinevust, siis võib ta kergesti ja ekslikult arvata, et ta partner ei naudi seksi nii innukalt nagu tema ise. Kui mees ei tea , et naine vajab eelmänguks kuus korda rohkem aega, siis pole tal mingit põhjust seda naisele üldse pakkuda. Ilma eelmänguta ei tunne naine armatsemisest nii suurt rõõmu. Kui ta seksist rahuldust ei leia, siis ei paku see talle enam mõnu ega anna energiat, vaid muutub mõlemale tüütuks ja väsitavaks toiminguks.

Naisel kuulub lõõgastumiseks ning seksi nautimiseks rohkem aega. Kui naine ei mõista ega tunnista niisugust erinevust, siis võib ta kergesti arvata, et on frigiidne ning teda polegi võimalik sütitada, ehkki tegelikult on ta lihtsalt ilma jäetud lõõgastavast eelmängust, mida ta vajab.

Kuna naisel kulub orgasmi kogemiseks rohkem aega, võib nii mõnigi naine teeselda võltsorgasmi, et pakkuda oma mehele täiuslikku naudingut ning vältida arvamust, nagu oleks ta ise mingis suhtes küündimatu. Nii aga satub naine enda seatud lõksu. Kui naine teeskleb rahuldust ilma piisava eelmänguta, siis saab mees väärsõnumi. Ta arvab, et teeb täpselt seda, mida vaja ja jätkab vanaviisi. Kui naine teeskleb naudngut või annab tunda, et see on tegelikult suurem, siis seab ta ise ennast olukorda, kus ta vajadused rahuldamata jäävad.

Üldiselt mees teab, millal tema on seksile avatud. Naine aga võib küll olla valmis seksiks, kuid vajab rohkem aega, mõistmaks kas ta ikka tegelikult soovib seda. Mehed ei suuda niisugust olukorda mõista, sest kui nemad on seksile avatud, siis nad ühteaegu soovivad seda.

Kuna naise olemus on nii avatud, häirivad ja mõjutavad neid sageli ümbruskonnategurid, eriti veel siis, kui viimased on seotud nende vajadustega. Naise peas võib olla mitmed eriarvamused millega ta tegeleb: „Kui tore, armatsemine oleks mõnus, aga ma olen täna õhtul väsinud…mul on vaja veel mitmele poole helistada…ma pole kindel, et soovin täna õhtul seksuaalselt erutuda….ma ei tea kas mul piisab energiat…võib-olla tahan lihtsalt kaissu pugeda…..aga osa minust siiski tahaks seksida….Selline arutelu võib naisel peas käia.

Kui naine on oma päevatoimetustest väsinud, siis on tal raskem piisavalt lõõgastuda, et leida seksuaalselt rahuldust. Antud hetkel vajab ta kõige rohkem kaissu võtmist. Ta vajab rohkesti kallistusi. Tajudes mitteseksuaalset õrnust ja armastust lõõgastub ta, vajamata midagi muud. See tähendab naisele väga palju.

On oluline mõista seda naiselikku vajadust, sest vastasel juhul ei jäta mehed endale aega osutada oma partnerile niisugust hella toetust. Mitteseksuaalsed ja kindlale eesmärgile suunamata füüsilised puudutused on naistele väga väärtuslikud, mida mehed ei suuda mõista. Puudutamine on naistele sama oluline nagu seksimine meestele.

See aga ei tähenda nagu ei meeldiski naistele seks. Nad on sellest haaratud samamoodi nagu mehedki. Erinevus seisneb üksnes selles, et naised suudavad leevendada endas valitsevat pinget kindlale eesmärgile suunamata kaisutuste ja kallistuste kaudu, mehed aga soovivad pinge edasist intensiivistamist eesmärgiga orienteeruda seksile. Naisi iseloomustab soov avardada naudinguprotsess mõlemale, meestele omane keskendumisviis aga nõuab eesmärgile jõudmist nii tõhusalt kui võimalik.

Et mehed on seksis orienteeritud eesmärgile, siis muutuvad nad mõnikord eelmängus kärsituks.

Vahel võib seks naisi täielikult rahuldada ka siis, kui nad ei saagi orgasmi. Meestel on raske seda mõista, kuidas naine võib mõnikord tajuda seksuaalset rahuldust ilma orgasmi saamata. Muidugi ei tähenda see, nagu naised ei naudikski orgasmi. Üldiselt tuleks aga mainida, et naine ei tunne orgasmist rõõmu, kui pole enne seda võimalik olnud nautida eelmängu. Mõnikord ta koguni pole huvitatud orgasmist, soovides pigem tajuda teineteise hellitamisest saadavat naudingut. Mõnikord võib ta olla vägagi eesmärgile orienteeritud, teinekord aga leiab suurt rõõmu lihtsalt lähenemisprotsessist.

Ka mees kogeb oma seksuaalelamustes erinevaid soove. Mõnikord tahab ta võtta aega selleks, et nautida oma partneri erutamist. Järk-järgult täidab kogu ta keha kirg ja jõudnud lõpuks haripunkti, tajub ta seda üleni haaravast täiuslikust orgasmist tekitatud rõõmu, himurust ning joovastust.

Või vahel soovib mees viis või kümme minutit kestvat „kähkukat” Sel ajal keskendub mees tippu jõudmisele nii kiiresti kui vähegi võimalik. Ehkki ta leiab ka sel juhul rahuldust, ei paku „kähkukas” nii sügavanaudingut nagu eelmänguga rikastatud vahekord. See on umbes sama, mis võrrelda kiirsöökla toiduportsjonit gurmaanide piduroaga. Mõnikord soovime kiirtoitu, aga mõnikord igatseme parimat, mida on võimalik saada.

Vahel naine lihtsalt soovib kaissu pugeda. Ta vajab puudutusi ja hellitusi ega hooligi orgasmist. Selle mõistmine võimaldab mehel tajuda ennast armastuses edukana ka siis, kui ta partner ei saa orgasmi. Samuti tekib tal motiiv leida hetki, mil nad võiksid teineteist niisama kaisutada, seadmata endale mingit seksuaalset eesmärki. Naistele on see oluline.

Analoogiliselt vajab mees mõnikord lihtsalt vabanemist ja ta püüab saada kiiresti rahuldust. Aeg-ajalt on meestel oluline unustada kogu eelmäng ning sooritada „kähkukas”

Niisugune taskaalustatud mõistmine vabastab naise tundest, nagu sunnitaks teda olema ikka ja jälle just kui seksijumalanna. Mees ei nõua, et ta peaks iga kord jõudma orgasmini. Naine ei oota, et mees naudiks iga kord kestvat ja pikaks venitatud armastusakti. „Kähkuka” puhul ei pahanda naine eelmängu puudumise pärast, kui ta teab, et mõni teine kord võetakse teda kaissu ja et, siis kui nad tunnevad ennast väga hästi, naudivad nad gurmaanide seksi.

Kuna naise olemus on nii avatud,häirivad ja mõjutavad neid sageli ümbuskonna tegurid, eriti veel siis kui viimased on seotud nende vajadustega. Mehed peavad mõistma, et armastusaktis on keskkond naistele väga oluline. Kaunis ümbrus mõjutab neid tugevasti. Süüdatud küünal, meeldivad aaromid, mahe valgus, tasane muusika-kõik see on tavalisest lausa vapustavalt erinev.

Selleks, et paljude mõtete kammitsas olev naine suudaks täielikult lõõgastuda (sageli on põhjuseks stressirohke tööpäev vms), võib ta vajada kogu oma keha silitamist, enne kui on piisavalt keskendunud tundmaks rõõmu erogeensete tsoonide otsesest stimuleerimisest.

Väsinud mees võib leida seksuaalset rahuldust „kähkukast”, naine aga rahuldust tema keha hellast masseerimisest. Tunnetades kogu oma keha, suudab ta jälle keskenduda.

Meie seksuaalvajadused muutuvad tsükliliset nagu ilm või kuufaas. Neid tsükleid segavad mitmesugused meie igapäevaelus ettetulevad stressisituatsoonid. Tervislik seksuaalsuhe nõuab paindlikkust ja meie erinevuste väga osavat arvestamist.

 Allikas: John Grey „Mehed,naised ja suhted