Käin sõpradega iga nädal saunas ja vahel harva ka pubis. Mu naisel pole selle vastu midagi, aga ta alati uurib, millest me omavahel räägime, kui me kokku saame. Et kui palju ja kuidas me ikka oma naistest räägime. Tema arvates on see jube põnev teema. Ma olen talle ausalt öelnud, et mõnikord ei räägi me üldse naistest. Aga kui räägime, siis peamiselt üsna muretul toonil.

On suur vahe, kuidas meeste seltskonnas räägitakse naistest, kellega koos ollakse ja nendest, kellega lihtsalt... midagi toimub. Oma naistest räägitakse ainult selliseid asju, mille üle uhke ollakse. Kui ei ole nii head ajad, ollakse pigem vait. On kaks asja, mida mehed kunagi oma sõpradele ei maini. Esimene asi on see, et kui mees on teinud midagi naise nõudmisel, siis seda ta ei tunnista iialgi. Keegi ei taha paista sõpradele oma naise tallaalune. Teiseks ei räägi me kunagi oma sekselust, see on privaatne. Seksist räägime me ainult siis, kui keegi “vaba mees” sõpruskonnast on mõne “vallutusega” hakkama saanud — ja pean tunnistama, et sel juhul võime me olla natuke… ebaviisakad, rääkida rinnapartiist ja muust sellisest, visata ka üsna šovinistlikku nalja. Oma naistest me nii ei räägi. Päris kindel võib olla, et me ei kurda üksteisele oma koduseid probleeme, nii nagu naised teevad. Me ei taha, et meie sõbrad arvaksid, et meil üldse on probleeme.

Vahel hästi harva tuleb ette ka tõsisemaid jutte — kuid ainult kahekesi oma parima sõbraga. Kui joome kahekesi õlut ja oleme end igaapäevastel teemadel niiöelda soojaks rääkinud, siis tuleb ette isegi seda, et küsime teineteiselt nõu mõne mure osas oma naisega ja pihime ka voodiprobleeme. Näiteks seda, et naine ei taha nii palju kui meie vms. Aga need vestlused jäävad alati sinna, kus nad toimusid. Hiljem jälle kogu sõpruskonnaga kohtudes poleks seda jutuajamist justkui olnudki. Meestel on alati nagu natuke piinlik, kui nad on sõbrale midagi pihtinud ja see “unustatakse ära”, kuni järgmise korrani.

Mehed, palun kommenteerige, kuidas teie oma sõpradega naistest räägite — tõepoolest on see asi, mida naised nii väga teada tahavad!