Naised kulutavad iga aasta armastusromaanidele miljardeid dollareid. Et rahuldada naiste vajadust romantika järele, peab mees esiteks aru saama, mis asi romantika on. Kaartide saatmine, lillede noppimine ja väikesed kinglitused, kuuvalged ööd, spontaansed otsused ja kodunt väljas einestamised — kõik see kuulub romantika juurde.

Asi pole lihtsalt selles, nagu mehed ei tahaks romantikat luua. Mees ei saa lihtsalt aru, miks see on nii tähtis. Ta on õnnelik olles romantiline suhte algul, et näidata temakesele, kui eriline too on, aga kui ta on juba kord romantiliselt käitunud, ei mõista ta iseenesest, miks peaks ta seda käitumist jätkama. Võibolla siis, kui ta oleks lapsena korduvalt näinud, kuidas isa käitus emaga romantiliselt, ei peaks ta seda kunsti spetsiaalselt õppima.

Miks romantika funktsioneerib

Kui mees kavandab kohtamist, ostab piletid, juhib autot ja kannab hoolt väikeste detailide eest, siis on see romantika. Kui mees võtab vastutuse nende asjade eest enda peale, laseb see naisel lõdvestuda ja nautida tunnet, et tema eest hoolitsetakse. See on nagu minipuhkus, mis aitab tal end paremini naisena tunda.

Romantilistest hetkedest on abi iseäranis niisugustel naistel, kes on ujedad oma tunnetest rääkima. Romantilisel kohtamisel, ilma et peaks oma armastusest kõnelema, tunneb naine end olevat ometi tunnustatud, jumaldatud, mõistetud ja toetatud. Ta saab rääkimise hüved, ilma et peaks suud avama.

Mehe romantiline käitumine ütleb korduvalt, et ta peab naisest lugu ja aimab tema vajadusi. Ta signaliseerib, et mõistab ja austab naist. Niisugused tegevused pakuvad naisele samasugust tuge kui rääkimine. Mõlemal puhul tunneb naine, et teda kuulatakse.

Miks on romantika tähtis

Romantika on tänapäeval nii tähtis, kuna ta aitab naisel enda taas naisena tunda. Suure osa päevast on naine ametis oma tööga, mis on traditsiooniliselt mehe töö, ning selleks ta kasutab oma hinge mehelikku poolt. Et puhkust saada ning taas oma naiselikule poolele naasta, vajab ta mehe abi.

Romantika asetab naise selgelt feminiinsesse rolli, kus ta on eriline ja hoolitsetud. Kui mees kirglikult keskendub naise vajaduste rahuldamisele, vallandab ta ühtlasi naises kalduvuse teiste eest hoolitseda. Et romantika püsiks, on viimases instantsis siiski tähtis hea üldine läbisaamine.

Romantika ja kommunikatsioon

Et romantika kestaks, peab naine päevast päeva tundma, et teda võetakse kuulda ja mõistetakse. Suhte alguses ei tunne naine tegelikult meest ja võib kujutleda, et mees näeb, mõistab ja hindab teda tõeliselt. See positiivne tunne on romantika ja kire viljakaks toitepinnaseks. Rea pettumuste järel maagiline võlu aga kaob.

Kui mees pole õppinud naist kuulama ja mõistma või kui naine tõrgub oma lommulikke tundmusi välja näitamast, lõpeb asi naisele üldise tagasilöögiga, sest ta tunneb, et teda ei kuulata. Naine harilikult isegi ei tea, mis juhtus. Mees võib veel teha romantilisi käike, aga neil ei ole enam sama maagilist mõju. Isegi lõikelilled kaotavad oma võlu, kui naine ei tunneta päevast päeva, et teda kuulatakse. Rääkime on naise põhivajadusi.

Allikas: “Marss ja veenus magamistoas” John Gray

Suhete teemal vaata lisa blogist Suhtesiim, mis on mõeldud meestele, kes tahaksid ennast ja oma naist paremini mõista ning elada seeläbi täisväärtuslikumat elu.