Naine ütleb sulle : “Kuidas sa ometi saad istuda teleka ees, kui viie päeva pärast tuleb maksta üür ja autoliising, kuid sul pole enam tööd?” “Ära muretse, mul on homme üks tööintervjuu.” “Noh sa võiksid oma taguotsa ikkagi kergitada. Lubasid juba mitu nädalat tagasi garaaži korda teha. Auto mahub vaevalt sisse!” “Hästi, hästi. Teen garaaži pärastlõunal korda.”

Naine jääb vait ja askeldab edasi, ent tunned, et ta on tige ja pinges. Kui ta selline on,  ei taha sa tema lähedal olla. Tahad ära.

“Tulen mõne tunni pärast tagasi ja teen garaaži korda,” ütled sa, võtad mantli ning suundud ukse poole.  Köögist kostab klaasiklirinat. Lähed tagasi ja näed tulivihast kaasat. “Ma ei suuda enam!” hädaldab ta. “Mida? Ma ju ütlesin, et teen garaaži korda. Mis sul viga on?” imestad sa. “Ma ei talu seda enam!” kriiskab ta sind eemale lükates. Ta sulgub endasse ega lase end puutuda. “Ma ei mõista. Ma ju ütlesin, et teen garaaži korda. Homme on mul tööintervjuu. Kõik saab korda. Mida sa siis tahad?”

Ilmselt on sul naisega olnud sarnaseid vestlusi varemgi. Siin peitub mehe vaba arengu võti. Samuti selgub tavaline viga,  mida mehed naistega suheldes teevad.

Naise hädaldamisel on harva tegelik põhjus. Vale on naise ütlusi uskudes tema tahtmisi täita. Rahaprobleemidest rääkides tunneb naine puudust sinu mehelikust oskusest elu selgelt, eesmärgikindlalt, ausalt ja arukalt juhtida. Raha ise on teisejärguline. Ta ei kurdaks raha pärast, kui elaksid teadlikku, õnnelikku, ausat, kartmatut, lõbusat ja armastavat elu, andes endast kõik kogu maailmale ja naisele, ise seejuures krossigi omamata.


Mis peitub tegelikult naise hüsteeria taga?

Kui lubad garaaži korda teha ja paari nädala möödudes seda ikka veel teinud pole, on naine tõesti selle pärast pahane. Loomulikult meeldiks talle puhas garaaž, ent see kõik on suitsukate. Sügavam probleem peitub selles, et sa andsid sõna, ent ei pidanud seda. Ta ei saa sind usaldada. Ja see teeb talle väga haiget.

Sulle tundub, et ta reageerib üle. Miks ta hüsteeritseb? See on ju kõigest garaaž. Ent ta tunnetab su ebasiirust. Garaaži koristamata jätmine on sinu jaoks tühiasi, ent naisele annab see tunnistust sellele, et  sa pole sõnapidaja ega järgi oma eesmärki.

Sina väljendad oma eesmärke ja mehelikkust sõnadega. Kui sa ei tegutse oma sõnade kohaselt, tunnetab naine su nõrkust. Ta tunneb end petetuna ega usalda su mehelikku sihikindlust. Ta tunneb, et on kaotanud midagi suurt. Aja jooksul loob ta vastuseisuks sinu ebaaususele oma meheliku kaitsekilbi. Ta kaitseb end valu eest, mida su täitmata lubadused põhjustavad. Ta muutub tõredaks, ägedaks ja pingestub. Sinu jaoks on garaaž tühiasi. Temale aga tähendab see, et sa ei pea sõna. Sind ei saa usaldada.


Pane tähele - kui naine muutub lohakaks, on jama majas

Samalaadne olukord tekiks siis, kui naine muutuks ühtäkki lohakaks. Naiselik olemus väljendub energias ja säras. Kui ta enda eest ei hoolitseks, muutuks ta halliks ja igavaks, oleks kogu aeg väsinud ja kurnatud ega suudaks anda sulle läheduseks vajalikku naiselikku energiat. Sa armastad teda, ent hakkad  naiselikku energiat otsima mujalt.

Polaarsuse tasandil tõmbab ja elustab sind naiselik sära. Samamoodi tõmbab ja rahustab naist mehe selgus, sihikindlus, ausus ja kohaolek. Kui ta hädaldab, et vaatad liiga palju telekat, väljendab ta rahulolematust kogu su elu, sihikindluse ja selguse puudumise üle. Kõik oleks korras, kui naine teaks, et järgid eesmärki ning pühendud sellele ka temaga koos olles täielikult, ja ütleksid: “Puhkan veidi ja vaatan pool tundi telekat.” Naist teleri vaatamine tegelikult ei häiri, olgugi et ta sellest räägib.

Võta naist kui jutlustajat, mitte kui nõuandjat. Tavaliselt räägib ta kõrvalpõiklevalt, ent siiski mõistetavalt. Ta näitab kätte su alateadlikud kombed, mis takistavad su teadvusel täielikult virguda. Talle teeb haiget sinu teadmatus. Ta ei ütle seda otse välja, ent kõik jutud viitavad sellele. 


Naine käitub mehelikult mitte ainult enda, vaid ka sinu jaoks

Ära vaidle temaga garaaži ega tööintervjuu üle. Neist asjust kõneledes ei mõtle ta tegelikult garaaži ega tööintervjuud. Suhtu tema kaebustesse kui universumi märguandesse. On’s teleri vaatamine hetkel parim tegu? Vahel on vaja lõõgastuda, ent mõnikord oled lihtsalt laisk ja püüad kohustustest kõrvale hiilida.

Kas valetasid naisele garaaži kordategemise kohta meelega? Või lihtsalt eirasid seda nagu paljusid teisi kohustusi elus? Kas tõesti on naine süüdi selles, et sina pole piisavalt aus?

Kui naine ei usu, et sina elad oma elu targalt ja täiel rinnal, ei saa ta sinu kätesse usaldada ka oma elu. Ta ei saa usaldada su laitmatut mehelikkust ning hakkab selle kompenseerimiseks arendama endas mehelikke jooni. Ta käitub mehelikult mitte ainult enda, vaid ka sinu jaoks. Tuletades meelde tööintervjuud või garaaži, kasvab temas mehelikkus teie mõlema tarvis. See tekitab stressi. Tundemärgid avalduvad tema kehas. Naiselik energia ei sära enam endiselt ja ta on rohkem pinges, sest ta peab sinu tegematajätmised kompenseerima.

Kotid naise silmade all ja kortsud näos näitavad selgelt, kui hästi sa oma kõrgemat eesmärki jälgid. Loomulikult on ka sinu naisel kombed, millest ta peaks vabanema, ent vahetevahel peegeldab ta sinu omi. Püüa määrata, milline naise probleemidest on kehaline tagasiside sellele, kuidas elad oma elu sina. Sa tead, kui palju sa seanahka vead. Ka tema teab seda. Talle teeb see lihtsalt rohkem haiget.

Suhete teemal vaata lisa blogist Suhtesiim, mis on mõeldud meestele, kes tahaksid ennast ja oma naist paremini mõista ning elada seeläbi täisväärtuslikumat elu.

Allikas: “Tõelise mehe tee” David Deida