Mõnel juhul läheb kogenud naisel vaja vaid kümmet-viitteist minutit, kogenematul, värskel pruudil aga kolmkümmend minutit või isegi rohkem. Naisel aga, kes omab seksuaalprobleeme, võib minna kolmveerand tundi või veelgi enam. Naine peaks mõistma, et ta ei ole ebanormaalne ega frigiidne, kui tal ei lähe nii kiiresti kui ta mehel. Kuna naine reageerib mehest aeglasemalt, siis tuleb talle läheneda ja teda hellitada kannatlikult. Naine on samavõrd võimeline seksuaalseteks rõõmudeks nagu meeski.

Naised kaebavad harilikult, et mees ei kuluta küllalt aega nende ettevalmistamiseks. Mõned väidavad isegi, et nad ei tunne end üldse ette valmistatuna. Naised, keda sunnitakse seksuaalvahekorrale ilma vajaliku ettevalmistuseta, tunnevad, et nende keha lihtsalt ekspluateeritakse mehe vajaduste rahuldamiseks, ilma et osutataks tähelepanu nende oma vajadustele. Sellised naised väidavad sageli, et tunnevad end prostituutidena. Ja ometi võiks pisut romantilist õrnust päeva kestel ja pisut rohkem ettevalmistusaega õhtul muuta kõik sootuks teiseks!

Meest kes ejakuleerib enneaegselt ja ilma küllaldase eelmänguta, nimetab naine harilikult armastusasjades “võhikuks”. Ja ometi peab seesama mees end tavaliselt vilunud armastajaks ja võib teatada, et ta naine saavutab palju sügavama orgasmi kui naine ise seda möönab. Tõde on aga, et “kiired” armastajad ei ole naiste meelest iialgi soovitud.
Ka mees võib pikendatud eelmängust kasu saada. Ta ei tunne mitte ainult suuremat rõõmu naise vastureaktsioonist, vaid kogeb suuremat naudingut ka ise. Pärast hellitusi, erootilisi mõtteid või stimuleerivat pilku naise kehale, mis tõi esile erektsiooni, astub ta teise, veelgi kõrgema erutuse faasi, mis võib kesta kakskümmend minutit või enamgi.

Eelmängus peaksid mõlemad pooled käituma nii, nagu meeldib mõlemale. Harilikult soovib mees õhutada naist suuremale mitmekesisusele, kuid ta ei peaks seda naise soovi vastaselt talle peale suruma. Võtmeks on vastastikune meeldimine ning abielupaar võib rakendada nii palju variatsioone kui soovib.

Dr. Herbert Miles, hästituntud kristlik autoriteet seksuoloogia alal, annab kahtlevatele abielupaaridele järgmise aruka soovituse: “Inimsuhetes ühiskonnas ja seltskonnas on tagasihoidlikkus vooruste kuninganna, kuid abielupaari magamistoa eraldatuses, lukus uste taga, puhta abielulise armastuse olemasolul, ei tohiks eksisteerida sellist asja nagu tagasihoidlikkus.

Abielupaar peaks tundma end vabana tegema ükskõik mida, mis neile mõlemale rõõmu valmistab ja mille abil nad võivad täielikumalt väljendada vastastikust armastust ning seksuaalsust.
Siinkohal aga ka lausun hoiatussõna. Kõik seksuaalsfääri puutuv peaks olema selline, mida nii mees kui naine mõlemad soovivad. Kumbki ei peaks iialgi sundima tegema teist midagi, mida teine ei taha. Armastus ei sunni teist.” (Herbert J. Miles, Sexual Happiness in Marriage. Grand Rapids; Kondervan, 1967, lk. 78).

Suhete teemal vaata lisa blogist Suhtesiim, mis on mõeldud meestele, kes tahaksid ennast ja oma naist paremini mõista ning elada seeläbi täisväärtuslikumat elu

Allikas: “Harmooniline Abielu” Nancy van Felt