Mees.eu annabki siinkohal mõned näpunäited, kuidas „õigesti” ülemusega talitada, et lõpuks majas rahu oleks. Parimad võimalused ennast näidata on kindlasti lõunavaheajad või kohvipausid, kus räägitakse rohkem mitteametlikku juttu. On ju vana tõde, et tuleb avastada teise inimese nõrkused ja nende najal oma eesmärgi poole liikuda.

Räägi Tema perekonnast

Kõigile meeldib, kui räägitakse kellegi lastest, kodust ja naisest. Nojah, mõnikord võib olla sellisel jutuajamisel ka kehvad tagajärjed, aga Sa saad ju ülemuse perekonnaseisu välja uurida. Ära ainult tema sugupuu uurimisega liiale mine, võid lihtsalt imelik tunduda.

Uuri tema hobide ja harrastuste järgi

Uuri ääriveeri, millega boss vabal ajal tegeleb, kus käib puhkamas. Ehk leiate ühise keele läbi ühiste harrastuste ja teemasid, mille üle arutada, jätkub kauemaks. Töö muutub siis ju teisejärguliseks ka ülemuse jaoks. Samuti tekib inimestes ergas huvi, kui keegi teine tegeleb just täpselt sama hobiga. Ja mõtle, kui ütled, et soovid just selle hobiga seoses endale vaba päeva- on tõenäosus suur, et ülemus sulle seda võimaldab. Mis peamine, ära valeta ja räägi ennast sisse. On ju ennegi nähtud konjakihuvilisi, kes restoranis tellides valivad marke odavuse järgi, ja oh seda jama, kui lauas juhtub olema sama harrastusega ülemus.

Räägi nädalalõppudest ja puhkuseajast

Juba neljapäeval küsi järele, millega ülemus nädalavahetusel tegelema hakkab. Ja kindlasti ära unusta esmaspäeval küsimast, kas nädalavahetus läks korda ning tegevused said tehtud. See annab kindlasti lisapunkte, et Sa ei ole lihtsalt mingi lõuapoolik, kes kuuldu kohe peast välja laseb. See näitab, et ülemus ja tema tegemised on Sinu jaoks olulised.

Kutsu ülemus lõunale või proovi ennast kaasa nihverdada

Lõunasöökide ajal aetakse tavaliselt töökaaslastega ikka selliseid jutte, kus räägitakse sageli ka sellist infot, mida tavatöötaja teadma ei peaks. Ja siin on jällegi hea võimalus oma teadmisi ja võimeid näidata, arutlemaks erinevatel teemadel või välja pakkudes teisi lahendusi tööalaste asjade lahendamisel. Võid ju pakkuda ka seda, et teed lõuna välja. See aga tähendab automaatselt kutset ka juba järgmine kord ühisele söömingule. See aga tähendab ju tööalastes suhetes uue lehe keeramist.

Kooki ja moosi tuleb ka ülemusega jagada

Naine küpsetas kodus kooki ja pani kaasa? Vend tõi Kuubalt sigarillosid või isa Prantsusmaalt hea veini? Jaga seda kõike oma ülemusega ja võid kindel olla, et tähelepanu ja meeldiv suhtumine on garanteeritud. Jäta meelde: ei ole mõtet hakata pakkuma selliseid tooteid, mis tavamõistuse jaoks on liialt ekstravagantsed.

Ühised sporditunnid, miks mitte

Selle Sa juba uurisid järgi, millega su boss vabal ajal tegeleb. Nüüd on vaja proovida, kas ta ka soovib ennast Sinuga koos sportides proovile panna? Peale tööd ühine squash, rattasõit või jõusaalitrenn aitab kindlasti heade suhete loomisele kaasa. Iseasi, kas ta üldse on huvitatud koos oma alluvatega sportimast.

Ole omavahelises suhtlemises mitteametlikum

Ei pea ju kogu aeg e-kirja lõppu panema enda mitmerealist kontaktide nimekirja, või iga kirja algusesse lugupeetud….Võib ju kasutada ka palju lihtsamaid kirjaviise ja mitteametlikku pöördumist. Tähtis on tabada ära hetk, millal ülemus hakkab seda suhtlusvormi esimesena kasutama. Ise esimene olla, tähendab ka imelikku suhtumist Sinusse.

Mees, Sa oled ju ekspert

No kuule, Eesti mees peaks ju igal teemal ekspert olema. Ja ülemusega vesteldes võid Sa seda kõike ju välja näidata. Kui ikka bossil on elu kiire ja pole viimaste muutustega kursis, on Sinu ülesanne olla tasemel ja öelda õigeid lauseid, õiges kohas. Kui ikka naisülemus ei tea, kust leida autoteenindust või kus saaks kiiremal viisil kummid vahetada, on see Sinu, mehe ülesanne. Muidugi ei tasu oma teadmistepagasiga tüütuks muutuda, see ei anna „omaks” saamisel mitte midagi juurde.

Tee nalja

Parim viis südameid võita, on võime panna inimesed naerma ja läbi selle jõuda nende südamesse. Õige nali, õiges kohas, teeb Sinust omamehe. Muidugi tuleb naerda ka kõikide ülemuse naljade peale, olgu need nii imelikud ja maitselagedad, kui tahes. Peamine, ära muutu labaseks ja proovi tabada bossi naljamaitset.

Pea meeles, et alati on võimalus libastuda. Sõbralikkusel ja tallalakkuja mainel on väga väikene vahe, ja kui seda ületada, on tagasiliikumine pea võimatu. Alati tuleb jääda endaks ja usaldada oma alati õigesti käituvaid instinkte.