Indiana ülikooli teadlased võtsid põhjalikult ette 16 aasta jooksul tehtud 50 kondoomide kasutamist käsitlevat uuringut ja panid kokku nimekirja peamistest rumalustest, mida paarid kondoomidega jätkuvalt teevad, vahendab Mens Health. Vaata need 15 punkti üle ja jäta meelde - nii teha EI TOHI!

1. Kondoom pannakse peale alles siis, kui vahekord on juba alanud. See ei kaitse ei rasestumise ega suguhaiguste eest!

2. Kondoom eemaldatakse enne vahekorra lõppu. Mis mõte sellel siis üldse on?

3. Kondoom rullitakse enne peale panemist lahti. Kuidas lahti rullitud kondoomi on üldse võimalik peenise peale panna, jääb mõistatuseks.

4. Kondoomi otsa ei jäeta ruumi. Kondoomi paigaldades peaksid alati ühe käega tipust kinni hoidma, et sinna ei jääks õhku, aga oleks ruumi sperma jaoks.

5. Õhku ei pigistata välja. Kui õhku jääb sisse, võib kondoom kergesti puruneda.

6. Kondoom pannakse peale valepidi. Kiirustades hakatakse kondoomi esialgu valepidi peale rullima, eksitust märgates võetakse see maha ja paigaldatakse õigetpidi. Ka sellest ei ole kasu, sest juba enne ejakulatsiooni eritub peenisest seemnevedelikku, mis võib kondoomi küljest tuppe sattudes rasestada (ja see ei ole linnalegend!).

7. Kondoomi ei tõmmata korralikult peale. Kirehoos ei viitsita kontrollida, kas kondoom on lõpuni lahti rullitud ja püsib kindlalt peal.

8. Paki avamiseks kasutatakse teravaid esemeid. Käärid, noad, hambad jne, mis on piisavalt teravad lõhkumaks pakki, on piisavalt teravad ka kondoomi lõhkumiseks!

9. Kondoomi seisukorda ei kontrollita. Kui on kiire, pole aega uurida, kas pakk on ikka terve, säilivusaeg möödas, kondoom pole kusagilt purunenud või rabedaks muutunud.

10. Libestit ei kasutata. Pikemalt kestba vahekorra ajal võib kondoom libesti abita puruneda.

11. Kasutatakse valet libestit. Õli baasil tehtud libesti ei sobi lateksiga, sest muudab selle rabedaks ja kondoom võib puruneda.

12. Kondoomi ei eemaldata õigesti. Pärast ejakulatsiooni tuleb peenis koheselt tupest välja tõmmata ja kondoom eemaldada, kui peenis on veel erekteerunud. Lõdva peenise pealt võib kondoom maha (halvemal juhul partneri tuppe) libiseda.

13. Kondoome pestakse ja taaskasutatakse. Kommentaarid on liigsed.

14. Kondoome säilitatakse valesti. Ere päikesevalgus ja pidev hõõrdumine (näiteks rahakoti vahel) muudavad kondoomi rabedaks ja see võib kasutamise käigus katki minna.

15. Kondoomi ei kasutatagi. Hoolimata päevast päeva kõlavatest hoiatustest ja faktist, et inimesed on kursis ohtudega, mida kaitsmata vahekord kaasa toob, ei kasuta paljud paarid ikka kondoomi!

Olge siis teie targemad, eks!