Kas naised üleüldse kunagi rahul on?

Usalduslikest vestlustest naistega selgus, et seksuaalne rahulolematus on vähetõenäoline, kui naine: a) on stressis b) võtab pille või c) on seksinud küll ja küll ning enam ei jõua. Nende kolme komponendi ära langemisel võib aga üsna kindel olla, et naist külastab peagi vajadus seksi järele. Loomulikult on taoline kokkuvõte üldistav ning soov leida füüsilist ja emotsionaalset lähedust avaldub naistel erinevalt. Ehk siis, kasutades kulunud väljendit, on rangelt individuaalne. Aga tulles tagasi eespool mainitud kriteeriumite juurde, võib julgesti väita, et kui mees suudab täita regulaarselt kolmandas punktis välja toodud tingimusi, siis on ta astunud sammukese võrra lähemale kodusele heaolule ja kooselu idüllile.

Miks mehed pidevalt tahavad?

Tegelikult ei taha mehed koguaeg naise seljas ratsutada. Ühe tuttava meesterahva sõnul tahavad mehed seksida enamasti siis, kui naisel ei ole selleks vähimatki soovi. Tsiteerin: „Sa tuled koju, oled 12 tundi ennast tappes tööd teinud, sul oli tõsiselt sitt päev ja sa ei taha kedagi ega midagi näha ning ainuke soov on magada kuni järgmiste jõuludeni. Ning siis ta tuleb ja hakkab sind kõrvast näksima või istub sülle ning ei lähe sealt minema. No kuidagi saad ära seksitud. Kaks päeva hiljem oled sa värske ja puhanud ning peale kerget trenni tunned, et nüüd oleks aeg oma kallimaga üks korralik voodiralli ette võtta. Aga olge lahked — temal pea valutab, temal on tööl probleemid, temal on stress. Ja kui sa siis ikkagi lükkad talle käe särgi alla, oled kohe šovinist, terve naissoo rõhuja ning lisaks kõigele eelnevale ei oska oma tundeid inimlikult välja näidata. Sellest tulebki müüt, et mehed on seksisõltlased. Ma olen kindel, et selle taga on naised!” Näide on äärmuslik, kuid eks ole siingi oma tõetera sees. Niisiis ei olegi mehed seksmaniakid ning naised loomupoolest vähese seksivajadusega. Tuleb leida lihtsalt ühine keel, mis mõlemaid osapooli rahuldaks.
Kuidas mõista, et partner vajab seksi?

Ebatervislikud eluviisid

Küsitletute sõnul leidub üsnagi arvestatav hulk naisi, kes püüavad leevendada oma seksuaalset frustratsiooni alkoholi ja toidu liigtarbimisega. Naine, kes joob, muutub aga koledaks, liigsest alkoholist ja kontrollimatust õgimisest tekivad lisakilod, masendus võtab isu enese eest hoolitseda ning lõppeks ongi tegemist nõiaringiga. Naine otsib mehega lähedust, aga ärajoonuna ning kasimatuna on ta partnerile eemaletõukavaks muutunud. Loomulikult ei pea naist kohe voodisse selili lükkama, kui ta endale õhtul kerge kokteili segab, kuid kallima napsilembuse intensiivistumisel peaks mees endalt küsima, kui tihti ta viimasel ajal oma kaasale tähelepanu on osutanud.

Meeste puhul võib pingete maandamist alkoholi abil lausa sooliseks iseärasuseks nimetada. Lihtsam on ennast täis juua, kui sporti teha või mõne keerulise hobiga tegeleda. Ning kuna alkoholiga liialdavad ja pidevalt pohmellis mehed ei ole meie ühiskonnas just haruldaseks nähtuseks, siis enamasti pääsevad nad isegi veidi vindisena ja õllelõhnasena oma partneri kaissu. Seega ei saa seksivajaduse tõttu joovat meest just eriliseks imeks pidada. Samas ei teadnud keegi vastanutest tuua ühtegi näidet meestest, kes seksuaalset rahuldamatust liigse söömisega kompenseerivad.

Muutused meeleolus

Naised, tundes vajadust mehe hellituste ja hea seksi järele, võivad endalegi märkamatult muutuda ühelt poolt kurvaks ja õnnetuks ning puhkevad väga kergesti nutma. Teisest küljest (ja seda pidavat tihedamini juhtuma) kipuvad seksuaalselt rahuldamata naised meestesse äärmiselt sapiselt ja agressiivselt suhtuma. Näiteks võib seksipõuas vaevleval naisel kopsu üle maksa ajada lihtsalt mehe tavapärane harjumus midagi teha ning sel juhul on mehel targem vait olla ning kõik süüdlasliku näoga ära kannatada. Pealegi ei pruugi naine oma tujusid üleüldse seksiga seostada ning seega oleks sinupoolne tüli provotseerimine ülekohtune, kuna oma tegevusetusega oled ka sina naise turtsumises ja tigetsemises süüdi. Taolistest kriisihetkedest väljumiseks tuleb meeles pidada aga üldlevinud tõde, et paar järgnevat minutit peale naise viha vaibumist on just kõige parem hetk lepitusseksiks.

Kui naiste seksuaalne rahulolematus pigem paistab välja, siis meeste meeleolus on muutusi palju raskem märgata. Mehed on juba lapsepõlvest alates harjunud oma emotsioone vaos hoidma ning pealegi arutatakse oma probleeme meelsamini sõprade kui partneri seltsis. Siiski võivad ka mehed naiste suhtes väga sapiseks muutuda ning mõnikord naise jääkuningannalikule käitumisele isegi kuni paaripäevase vaikimisega vastata. Väga tihti tuleb ette aga olukordi, kus seksita jäetud mehed muutuvad äärmiselt alandlikuks ning üritavad igal hetkel naise meele järele olla, sest nad eeldavad eeskujuliku käitumise eest ka väärilist tasu.

Alternatiivi otsimine

Kuigi rahuldamata naine tundub esmapilgul terve maailma ning eriti meeste suhtes õelust ja vaenulikkust üles näitavat, siis tegelikult ei lange põlu alla hoopiski mitte kõik meessoo esindajad. Ja seda väga lihtsal põhjusel — kui kõikidele mehepoegadele sõda kuulutada, siis langevad skoorimisvõimalused ka teiste meestega edaspidi üsna nulli lähedale. Ning naine peab alati arvestama võimalusega, et kui oma mees ei suuda talle asetatud elementaarsete ülesannetega voodis toime tulla, siis võib kujuneda olukord, kus temake on sunnitud endale armukese soetama. Selleks soojendatakse üles vanad suhted, minnakse ööklubisse lantima või avaldatakse internetis erinevaid kuulutusi. Naised, kes jäävad siiski lootma mehe eneseparandusele või ei soovi eetilistel kaalutlustele oma mehele truudust murda, leiavad abi masturbeerimisest. Selle protsessi läbiviimisel võidakse kasutada ka erinevaid abivahendeid, mis viivad soovitud tulemuseni oma meest seejuures petmata. Niisiis, kui leiad oma naise asjade hulgast ühemõttelise kujuga esemeid, võta teadmiseks, et sind on su omal süül tõhusamate abimeeste vastu vahetatud.

Ka seksipuuduses vaevlevad mehed otsivad abi eneserahuldamisest. Kui naisel juba paar nädalat pea valutab, siis esialgu saab mees endaga ise hakkama. Seksiikalduse jätkudes hakkavad ka mehed sarnaselt naistele endale armukest otsima, sest lisaks seemnepurskele on vaja ka äärmiselt tõetruud keskkonda, kus see protsess toimuda saaks ning ära kuluks ka näpuotsaga emotsionaalset lähedust. Kui naised on oma armukeseotsingutes enamasti põhjalikud ning panustavad pigem pikemaajalisele suhtele, siis meestele piisab tavaliselt üheöösuhtest, sest seksinäljas mees vajab rohkem naise keha kui romantilisi tundeid.

Rahutus

Mõned küsitletud naised väitsid, et nende seksivajadus väljendub soovis midagi teha. Neid valdab motoorne rahutus ning nad ei suuda paigal püsida. Üheks põhjuseks võib siin pidada soovi oma mõtteid seksilt mujale viia, sest uskuge või mitte, naised mõtlevad väga palju seksile. Naiste rahutus väljendub näiteks paanilises koristamises, lõputus shoppamises või sõbrannadega kohvikus käimises. Kui sellest kõigest ei piisa, siis püütakse lohutust leida massaažist või veedetakse lõõgastav nädalalõpp spas. Võib aga juhtuda, et kõigest sellest siiski ei piisa ning sel hetkel, olles piisavalt koristanud, sõbrannadega lõbutsenud ning sanatooriumis mõnulenud, ütleb üks eriti teadlik oma mehele, et nüüd oleks vaja head seksi.

Meestel on taoline koristamis- ja shoppamismaania tingitud enamasti korralikust pohmellist. Seksinäljas mees muutub aga hoopis edevaks ning üritab igal võimalusel oma vaimukusega hiilata, sest usub, et nõnda muutub ta naisele (ka teistele naistele) atraktiivsemaks. Seega: kui kogu maja on piinlikult puhtaks küüritud, teravmeelsused teineteisele näkku öeldud ning kujunenud on olukord, kus naine konutab ristsõnadega diivanil ja mees üritab kulunud anekdootidega tema tuju tõsta, siis on tagumine aeg üks korralik seksmaraton korraldada.