Naine tahab tunda, et mees ei sõltu temast. Ta soovib tunda, et mees tahab teda, ihaldab teda, kuid ei vaja teda. Vajadust ilmutav mees jahutab naise maha. Mees, kes vajab oma anni eest tunnustust, rikub sellega kingituse.

Muidugi ilmutavad kõik mehed mingil määral vajadusi. Selleks, et jõuda oma kasvamises tervikliku iseolemiseni, tuleb mehel õppida oma vajadusi selgelt väljendama. Kuid selleks, et areneda kõrgemale isiklikust terviklikkusest ja tõesti täiel määral avaneda, peab mees mõistma, et tema elu on üks suur ohverdus. Hästi elatud elu on elu, kus sa pakud oma ande täiel määral, midagi tagasi hoidmata - ka siis, kui sind nende andide eest ei hinnata, ei tunnustata ega märgata.

Enamiks naisi tahab meest, kelles on just selline andmisjõud, kes ei vaja naise patsutust seljale, et jätkuvalt maailmale ja naisele oma ande pakkuda. Maailma ja ka naise vastuseisule vaatamata on selline mees pühendunud kingituste tegemisele. Naisele meeldib tunda, et ka siis, kui ta meest ei tunnusta, jätkab viimane kokku varisemata oma raja tallamist. Siis võib naine meest usaldada. Mehe vajadused ( ja niisiis ka naise tujud ) ei suuda mehe elu kokku kukutada.

Kui oled mees, pane tähele, kui palju tunnustust sa oma naiselt või maailmalt oma andide eest ootad. Iga mees soovib pakutava eest tunnustust, kuid su annid ei tohiks närbuda, kui neid näiliselt ei märgata. Võid õppida end  tagasi hoidmata täiel määral kingitusi tegema, kuni ootad küllaldast tunnustust. Kui tunnustus on harva nii täielik, kui sa loodad, eriti siis, kui seda kõige enam vajad.

Kasvades hakkad mõistma, et naise tunnustusepuudus toimib proovikivina. Kas sa annad nagu kunstnik, kes peab end kunstis väljendama, nagu pühak, kes peab kaastunnet pakkuma, nagu isa, kes peab tagama oma lastele parima kasvatuse, mida suudab, sõltumata tunnustusest, mis ta selle eest saab? Kas tead surres, et oled andnud end maailmale, oma naisele, oma perele, täiel määral, midagi tagasi hoidmata? Või oled sa endiselt otsekui väike poiss, kes ema kiituse nimel innukalt pingutab? Vähesed asjad aitavad sul vajaduste survest paremini välja kasvada kui tunnustus, mida oma naiselt ootad, kuid ei saa.

Suhete teemal vaata lisa blogist Suhtesiim, mis on mõeldud meestele, kes tahaksid ennast ja oma naist paremini mõista ning elada seeläbi täisväärtuslikumat elu.