Tõde hakkab ilmuma Naistekas ja Hommes igal reedel, nii et teil on terve nädalavahetus aega kaasa mõelda ja kommenteerida.

Küsisime meestelt, mida arvavad nemad veganlusest ja vastused olid järgmised:

Oskar, 44: Veganlus on minu silmis väga mõistlik. Kui ma oleksin lehm. Inimene on ilmselgelt segatoiduline. Juba see räägib enda eest, et veganid peavad reaalselt jälgima, et nad kõiki vajalikke vitamiine kätte saaksid. Ma pole kunagi sellepärast pead pidanud vaevama. Tervis on mul korras, isu on hea, kaal on normis. Mul käib iga toidukorraga liha kaasas ja ma ei näe põhjust, miks ma peaks seda ise harrastama. Kas teised peaksid seda tegema? See on sügavalt iga inimese isiklik asi.

Teet, 51: Minu tütar on vegan. Lihtsalt ühel päeval teatas, et tema lihatööstust ei toeta ja enam liha ei söö. Ma ei tea, kust tal see meelemuutus tuli, sest me pole isegi kordagi arutanud sel teemal. Hiljem selgus, et keegi populaarne tüdruk klassis olla veganiks hakanud ja nüüd pool klassi tagant järgi. Ma ei oska mõistlikkuse seisukohalt sõna võtta, sest ma ei tea, mis ohud või kasud sellega kaasnevad. Tütar pole seda pikalt teinud, aga tervis näib korras. Jääbki mulle vorsti rohkem.

Johannes, 22: Mul on see etapp läbitud. Olin neli aastat vegan, millest ühe aasta ka toortoiduline. Kuid vaikselt olen hakanud taas lihatooteid uuesti tarvitama, sest inimene on omnivoor. Terve selle aja, mis ma veganina veetsin, tekitatas grillilõhn minus ikka väga tugevaid isusid. Ma arvan, et see on ikka moevärk. Algul näidatakse sulle kolefilme sigade halvast kohtlemisest, et asi oleks tõsiseltvõetavam ja siis hakkad end ise selle haru raamatutega harima. Ma olen nõus, et liha peaks olema 10 korda kallim ja loomi tuleks kohelda 100 korda paremini, kuid ma arvan, et liha söömine peaks olema osa iga inimese dieedist.

Ants, 73: Oh jummel. Meil on lõpuks ometi ajastu, kus meil on kõike külluses ja ikka veel otsitakse ise endale probleeme. Sõi mu isa terve elu liha, olen ka mina söönud. Pole meil mingeid haigusi. Mu enda isagi elas 94 aastaseni, kuni ta metsa ära eksis ja alajahtumisse suri. Oleme terve elu loomi pidanud. Ma arvan, et nagu iga asjaga, on kõige tähtsam elus tasakaal. Igat asja liiga palju on sulle kahjulik.

Küsisime sama küsimuse ka naistelt ja vastuseid võib lugeda SIIT