Milline abielu siis tõenäoliselt kauaks kestma ei jää? Selline, kus naine on mehest palju atraktiivsema välimusega ja samuti ka edukam. Lahutusrisk on sellise abielu puhul kõrge, sest naised on enamasti sellises suhtes mehele vähem pühendunud ja see viib mehed lõpuks lahutuse äärele, sest naine ei sea neid esikohale.

Sotsiaalpsühholoogia professor Madeleine Fugère kirjutas ajakirjas Psychology Today, et erinevad uuringud kinnitavad, et paarikesed, kes on enam-vähem sama edukad ja sarnase füüsilise atraktiivsusega, nende abielu jääb tavaliselt kestma.

Üks uuring avaldab, et kui naine on koos mehega, kes on n-ö "tema liigast väljas", ehk vähem atraktiivne kui naine, siis on tõenäosus, et naine flirdib erinevate meestega, päris suur.

Teise uuringu kohaselt lähevad sellise dünaamikaga abielud aia taha, sest vähem atraktiivne pool on kohutavalt armukade ka juhul, kui tema abikaasa talle selleks nähtavat põhjust ei anna.

Aga kõik ei pruugi alati nii lootusetu olla. Nimelt kinnitab Fugère, et kui paarikesel on enne abiellumist selja taga pikk ja tähendusrikas suhe, ei mängi välimus, atraktiivsus ja edukus üldse niivõrd suurt rolli.

Allikas: YourTango