Seda oli ka minul lõbus kuulata, kui selgus, et Annika mehele kohe üldse ei meeldi, et naine end piltilusaks meigib, ja Mariliisi elukaaslane on jällegi vihane, et Mariliis ennast üldse ei meigi. Ühesõnaga, kaks naist, kes elavad meigiküsimustes äärmustes, on omale leidnud mehed, kes elavad   vastupidistes äärmustes. Kusjuures mehed ise toovad naistele sõbrannat eeskujuks. „No vaata, kui ilus naine on Annika, sest ta meigib!” ütleb üks. „Miks ei saa sina ilma värvimiseta olla nagu Mariliis,” kurdab teine. Selles olukorras on lahendus lihtne. Naised peavad lihtsalt mehed omavahel ära vahetama ja asi klaar. Aga kuidas toimida siis, kui piirjooned nii selged pole?

Uudis kõigile naistele…

Peaaegu kõik mehed on kas meelega või kogemata sattunud peale sellistele huvitavatele telesaadetele nagu „Stiilipäevik”, „Hooaeg” või „Naiste maailm”, kus räägitakse ja otseses mõttes ka näidatakse, kui lihtsalt on võimalik naisi ilusaks teha. Selle vähem kui 60 minutit kestva aja jooksul saavad mehed teada, kuidas peavad naised ripsmeid värvima, küünte eest hoolitsema, kreeme kasutama, soenguid tegema jne. Selle kasuliku info jätavad mehed kohe meelde, see ei jookse mööda külgi maha. Kuid miks see informatsioon meestele nii väga meeldib? Ei, see pole selleks, et osata nüüd oma naisele õigeid asju osta. Samuti pole see kuidagi seotud ka sellega, nagu tahaksid mehed ise naiste tooteid enda peal järele proovida. Asi on palju proosalisem. Nimelt, tänu äsja saadud teadmistele hakkab mees maailma ja ka naisi teistmoodi vaatama. Enam ei liigita ta inimesi  „ilusateks” või „koledateks”, vaid hakkab märkama neid põhjuseid ja detaile, miks on üks naine veetlevam kui teine. Ühesõnaga, mees õpib tõelistel naistel ja laiskadel naistel vahet tegema. Saama aru, kes on kes ja mis on miks.

Mida rohkem mees kaunite naistega kokku puutub, seda kiiremini ta õpib. Õnneks on Eestis piisavalt palju nägusaid naisi, nii et õppematerjalide puudumise pärast ei ole tarvis kurta. Veetlevaid olevusi on igal pool: tööjuures, tänavatel, toidupoes, söögikohas, üritustel, tantsusaalides, klubides jne.

Tegelikult isegi siis, kui toast eriti välja ei saa, pole hullu, sest telekas ja ka Youtube’is on enamasti ainult kaunid naised, nii et ka sealt saab õppida! Ühesõnaga, mehed ei ole enam sugugi nii rumalad, kui naised arvavad.


Mehed peavad naiste vabandusi nõmedateks

Naised väidavad, et kui mees teda armastab, siis ei tohi meikimist nõuda, sest see tähendab seda, et mehe arvates on naise loomulik välimus kole ja seetõttu pole ta mehe jaoks piisavalt hea. Vahel vabandatakse meigita olemist välja ka sellega, et pole aega 2 tundi peegli ees olla või et meigitooted on liiga kallid ning kogu raha kulub lastele. Vahel harva ratsionaliseeritakse ka nii: „Ah, meikmine ei anna mulle midagi juurde!”  

Loomulikult annab meikimine naisele juurde, kõik mehed teavad seda. Mõned lihtsalt on arad ja ei julge seda naisele välja öelda. Ning need mehed, kes keelavad oma naistel meikimise, on lihtsalt armukadedad. Samas on nad ka osavad manipulaatorid, sest tekitavad naises eksliku tunde, et naist armastatakse eelkõige tema fantastilise iseloomu tõttu  (vahel võib see ka tõsi olla). Tegelikult on tegemist inimese teatud laadi kontrolli alla hoidmisega.

NB! Kui olukord on aga nii, et mees käib naisele aeg-ajalt peale, et too peaks end meikima, siis tuleks mehe sõna kuulata, sest see on hea märk. See on vihje sellele, et mees näeb naises veel potentsiaali. Mees on otsustanud, et selle naisega on mõtet jääda, kui too end kauniks teeb. Palju hullem on see, kui mees lööb käega ja enam ei nõua. Siis on teada, et lahkuminek ootab nurgataga.

Naised peavad aru saama sellest, et mehel tekib hea tunne, kui ta kaunist naist vaatab. Seepärast me ilusatele naistele järele vaatamegi, sest tahame seda fiilingut veel endas hoida. Samamoodi on tõsi, et naine muutub ilusamaks, kui mees alkoholi tarvitab. Ei tahaks naisi meeste surnuksjoomises küll süüdistada, kuid eks mingil määral on need asjad siiski seotud.

Mis on see tegelik põhjus, miks sa ei meigi?

Kuigi naistel on igasuguseid vabandusi varnast võtta, on meestel selge, et asi on tegelikult selles, et naine ei oska end meikida. Ei tunne vahendeid, ei tunne tehnikat, ei tunne end mugavalt. Naise saamatus end kauniks teha paneb mehe pead vangutama, sest iha ja atraktsioon selle naise vastu tavaliselt kaob. Mees hakkab selles naises nägema oma nooremat õde, mitte enam võrdväärset partnerit. Miks see nii on? Sellepärast, et kõik mehed on kuulnud lugusid väidetavalt maailma kõige targemast naisest Kleopatrast, kes oskas end veetlevaks muuta piimavannide ja huvitava meigiga. Ta tegi seda selleks, et omada eelist teiste naiste ees. Sellest tulenevalt tekib ka mehel küsimus: „Miks ei taha minu oma naine teiste naiste ees eelist omada? Miks ei tee ta mulle puust ja punaselt selgeks, et just tema on maailma kõige kaunim naine?” Ajad on muutunud, mehed ei ole enam sellised nagu vanaema-vanaisa ajal. Ka rüütleid valgel hobul ei ole enam. See on muinasjutt.


Laialtlevinud eksiarvamused

Et naistest paremini aru saada, arutavad mehed omavahel erinevaid asju. Kuid tervest vestlusest moodustab naistest ja suhetest rääkimine ainult 10%. Ülejäänud 90% on kõik muu jutt. Naistel on need numbrid aga vastupidi. Teil on 10% muud juttu ja 90% juttu meestest ja suhetest.
 
Mida mehed siis meikimisest omavahel rääkinud on?  Kuidas me naise sõnu tõlgendame?

„Meikimine ei anna midagi!” -- Mehe jaoks tähendab see seda, et naine ei oska end meikida, tal puudub harjumus. Ilmselt ema seda kodus ei nõudnud, ei õpetanud.„Ei ole aega?” -- Viitab jälle puudulikele oskustele, sest „Stiilipäevikus” näidati, kuidas saab 15 minutiga hakkama. Ainult teadmisi on vaja.

„Ilutooted on mürgised” -- Viitab naise puudulikele teadmistele looduslikust kosmeetikast.

„Ma ei tunne end naiselikuna, seepärast ei meigi!” -- Naist ei saa välja viia (restorani, teatrisse), sest kes see nii koledat naist ikka avalikult näidata tahab. Muide, siin olukorras aitab see, kui naine end kokku võtab ja esimese sammu astub, inspireerides sellega meest järgmisi samme tegema. Mehed on targad, saavad asjast aru küll.

Kõige hullem on lugu siis, kui naine lõpetab meikimise (või üldiselt enda eest hoolitsemise) seetõttu, et nüüd on tal mees käes. „Huhh, mees on minu järele hull, nüüd saan end lõdvaks lasta!”


Demokraatia ja isikuvabadused

Siinkohal juhin tähelepanu, et mehed mõistavad vägagi hästi, et me elame tsiviliseeritud ühiskonnas, kus kõigile kehtivad võrdsed isikuvabadused. See tähendab, et keegi ei tohiks kohustada ühtki naist vägisi meikima, kui seda vabatahtlikult teha ei taheta. Küll aga on kindel, et mehe tähelepanu sinule kahaneb ja kandub hoopis teistele naistele.