Jällegi ei tasuks hoida kinni eelarvamustest ja teadvustada, et mitte ühtegi käitumismustrit ei saa meeste ja naiste vahel pooleks jagada. Petavad nii mehed kui naised, valetavad nii mehed kui naised ja… On ka mehi, kes ootavad, et naine esimese sammu astuks, olgu see siis millises olukorras tahes.

Ometi, tuleb tõdeda, et paljud naised jäävad ootama, et initsiatiiv ja algatus tuleks mehelt. Miks? Sest nii väga kui me ka ei taha olla teiega võrdsed ja saada ka võrdset kohtlemist, tunneme me end ikkagi turvalisemalt, kui meie kõrval on mees, kes julgeb ise otsuseid teha ja endas kindel olla. Esimese sammu astumine, olgu siis kohtingule kutsumidel, voodielu alustamisel või kus iganes, on lihtsalt žest, mida mitmed naised ootavad mehelt.

Kui mees esimesena baaris ligi tuleb, tunneme me end ihaldatuna, imetletuna, tahetuna. Esimese sammu astumine tekitab naistes tihti ebakindlust ja oi, me teame ju isegi, kuidas me suudame üle mõelda. Ütleme nii, et kui naine tutvustab end mehele ja neist saab paar, võib tekkida olukord, kus naine mõtleb sellele õhtule tagasi ja arutleb omaette selle üle, kas tema siis sulle silma ei jäänudki? Kas ta ei tundunudki sulle alguses ihaldusväärne?

Kui juttu on aga tülidest, siis loomulikult peaksid mõlemad osapooled vahel esimese sammu astuma ja asjad ära klaarima. Kui ainult mees peab, saba jalge vahel, naiselt andeks paluma, on suhe tasakaalust väljas. Siis võiks naiselt otse küsida, miks ta selline jäärapea on, et kunagi esimesena ei vabanda. Kas ta arvab, et tal on ALATI õigus? Kui nii, siis… Kas sa tahaksid olla koos inimesega, kellel on alati õigus?

Tõsi, veider ja kummaline. Aga sellised need naised on.

Preili Paula