10. Karjajuht

Kõik me soovime olla rikkad, kuid see pole ju võti õnne juurde. Selleks on hoopis võimalus olla rikkam kui keegi teine, keda me tunneme. Tundub küll julm, kuid siiski teaduslikult tõestatud. Me hoolime rohkem sellest, palju teised teenivad, kui sellest, mis ise koju toome. Palju paremini kui palganumber mõjub meile võimalus olla suur kala väikses tiigis.

9. Seks

Ilmselt ei tule see erilise üllatusena, et seks on vägagi korrelatsioonis õnnelikkusega. Suurbritannia teadlased uurisid Ameerika meeste seksuaalset aktiivsust ja õnnelikkust ning leidsid, et regulaarset seksielu (neli korda nädalas või rohkem) elavad mehed kuulusid Ameerika õnnelikemate inimeste hulka. Mehed naudid seksi ka pisut enam kui naised ning huvitaval kombel toob intiimsuhe õnne rohkem kõrgelt haritud meestele kui nende madalama haridustasemega sookaaslastele.

8. Olla noor ja olla vana

Noorus ja vanadus on meeste õnnelikkuse seisukohalt väga olulised. Kogu maailmast on leida tõendeid, et õnn on U-kujuline. Õnnelikkus saab tavaliselt alguse, kui mees on noor, vananedes see veidi langeb, jõudes madalaimasse punkti 40. eluaastate keskel ning hakkab seejärel jälle tõusma.

7. Kodu töö lähedal

Šveitsi majandusteadlaste sõnul põhjustab tööle ja tagasi sõit rohkem stressi, kui suudaksime endale ette kujutada. See on sedasorti vaimne koormus, mida ei saa tavaliselt kompenseerida ka palgatõusuga. Sakslaste hulgas läbi viidud uuringust selgus, et 23 minuti pikkuse teekonna (ühe otsa) kompenseerimiseks vajaksid inimesed kuu sissetulekule lisaks veel 242 eurot (3775 krooni).

6. Abielu

Nüüd on viimaks leitud meestele tõestus, miks enda sidumine peaks neile hästi mõjuma. Esiteks lisab abielu mehele tervislikke aastaid. Tüüpilisel abielumehel on üheksa protsenti väiksem võimalus surra kui vallalisel. Lisaks on abielus mehed tunduvalt õnnelikumad kui vallalised, vabaabielus, lahutatud või lesestunud sookaaslased. Enamus sellest suurest õnnest tuleb küll tavaliselt esimesel abieluaastal.

5. Vabatahtlik töö

Võimalus teisi aidata mõjub elule positiivselt. Tõestatud on, et vabatahtlikud on oma eluga tunduvalt rohkem rahul kui need, kes oma abi vabatahtlikult pakkuma ei kipu.

4. Armastatud töö, olenemata palgast

Iial ei saa küllalt öeldud, et rahaga saab natuke ikka õnne osta. Kuid tehes armastatud tööd, hoolimata palga suurusest, saame ilmselt ühe tähtsaima õnneliku elu komponendi. Kui mees tunneb end tugeva, valmisoleva ja pingutusteta kontrolli omavana, muudab see ta ka endaga rahulolevaks. Ükski neist tunnetest ei ole aga rahaga ostetav.

3. Õnnelik partner

Üks õnneliku abielu võtmetest on õnnelik partner. Kuivõrd vastab tõele asjaolu, et õnnelikud inimesed kipuvad omvahel abielluma, on tõsi ka see, et õnne on võimalik ühelt partnerilt teisele üle kanda. Me muutume kaheksa protsenti õnnelikumaks, kui meie abikaasa on oma elu üle õnnelik. See on ka veel üks põhjus, miks oma armsamaid hästi kohelda.

2. Hea tervis

Üks suurimaid õnneallikaid igapäevaelus on tervis. Terve mõistus ja keha mängivad õnnelikus elus suurt rolli, nende puudus võib aga põhjustada suurt masendust. Vähe teadmata on asjaolu, et meie tervis sõltub ka inimeste arvust, kellega oma tervisemuresid jagada saame. Tuleb välja, et me ei tunne end oma haiguses nii kehvasti, kui sõbrad sama häda põevad.

1.Sõbrad

Kui palju raha tuleks anda inimesele, kes pole oma sõpru pea aasta aega näinud, et ta õnnelik oleks? Ja seda kelleltki, kes iga päev oma sõpradega aega veedab. 5000 krooni? Paarkümmend tuhat krooni? Tegelikult küündib see number 300 000 dollarini ehk umbes 3 390 000 kroonini. Nii palju õnne on väärt oma sõprade igapäevane nägemine keskmiselt inimese jaoks. Sõpradega veedetud aeg toodab püsivalt suures koguses serotoniini, ühte kahest hormoonist, mis meid õnnelikuks teeb.

Allikas: Askmen.com