Tõde hakkab ilmuma Naistekas ja Hommes igal reedel, nii et teil on terve nädalavahetus aega kaasa mõelda ja kommenteerida.

Soorollid on kadumas, aga siiski sageli oodatakse, et üks võtaks ohjad enda kätte. Kes peaks olema suhtes domineerivam pool? Küsisime seda naistelt ja nad vastasid nii:

Egle, 21: Mulle küll meeldib, kui mees on domineeriv! Ma ei viitsiks kogu aeg kõige üle pead murda ja otsustada, ausalt. Nii hea, kui keegi teeb seda minu eest. Pealegi on meestega see hea asi, et nad pole nii emotsionaalsed. Ehk teisisõnu – kui ongi vaja mingi oluline otsus langetada, lükkavad nad x-asjad eemale ja võtavad asja kainelt.

Katrina, 33: Ahaa, nii intrigeeriv küsimus. Noh, kui päris olla, siis usun ma sellesse, et inimesed on võrdsed. Ka suhtes. Ja, tõesti, ka voodisse suundudes. Mu kallim ei pea olema Tõsine Alfa ja kõike ette-taha tegema ja magamistoas koha kätte näitama. Tasakaal ennekõike. Pealegi meeldib mulle, kui mees on teinekord ka haavatav, siis saan olla talle vajadusel toeks.

Marina, 50: Ohoh, vot seda vastust ma tean! Mulle meeldib ikka see vana ütlemine, et naine on mehe kael – välja paistab, et domineerib mees, aga tegelikult teeb otsused naine. Nii ongi kõige õigem ja vaatan nii enda kui enda tuttavate abielude pealt, et just selline süsteem toob kõige õnnelikuma pereelu: mees arvab, et tema on juht ja naine laseb tal nii arvata, samal ajal saades kõik, mida ta tahab!

Laura, 18: See küsimus on nii ajast ja arust! Me ei saa selliseid asju soopõhiselt paika panna. Miks me räägime kogu aeg meestest ja naistest, kui peaksime rääkima inimestest? Mina isiklikult olen suhetes domineeriv pool, aga mitte sellepärast või selle kiuste, et olen naine, vaid sellepärast, et olen selline inimene. Ma olen lihtsalt loomult juht. Ah tõesti, süda läheb pahaks – millal lõpeb see kõigi inimlike omaduste soole taandamine?!

Mida sina arvad? Kas peaks suhtes domineerima? Kui sa tahad teada, mida mehed samal teemal vastasid, siis vaata SIIA, sest küsisime neilt sama küsimuse.