Seleen
Seleen on tugev antioksüdant, mis aitab takistada ja vähendada meeste juuste väljalangemist. Uuringud on ka näidanud, et seleen suurendab sperma kvaliteeti ning seemnerakkude liikuvust, mis parandab fertiilsust. Lisaks vähendab see mineraal kolesterooli taset, ennetab trombide teket ning parandab meeleolu.
Seleeni leidub rikkalikult kalas ja merandides.

B-vitamiin
B-vitamiin on tähtis üldiseks heaks enesetundeks ning aitab vähendada depressiooni, toetab tervet närvisüsteemi ning parandab energiataset. B9 vitamiin aitab ka sperma kvaliteeti parandada.
B-vitamiini leidub rohelistes köögiviljades, kaunviljades ning teraviljades.

Tsink
Tsink on mehe seksuaalse tervise osas väga oluline. Mineraal aitab säilitada kehas tervislikku testosterooni taset ning suurendab seksuaalset suutlikust.
Üks parimaid tsingi allikaid on merekarbid, kuid seda leidub ka kõrvitsaseemnetes, lihas ning teistes mereandides.

Omega-3-rasvhapped
Omega-3 rasvhapped on üks mitmekülgsemaid toitaineid, mis aitab lahendada palju tavalisi terviseprobleeme. Näiteks langetab see „halva“ kolesterooli taset ning vähendab südamehaiguste riski, eesnäärmevähki ja depresiooni.
Omega-3 rasvhapete parimaks allikaks on rasvane kala nagu lõhe, makrell ja sardiinid.

D-vitamiin
Lisaks sellele, et D-vitamiini on kasulik luustikule, aitab see ennetada ka psühhilisi probleeme ning südamehaiguseid. Harvardis tehtud uuringu järgi võib D-vitamiini kõrge sisaldus vähendada mehe riski surra eesnäärmevähki.
D-vitamiini leidub rasvases kalas ja munakollases.

Lükopeen
Lükopeen, mis on üks karatenoide ning mis annab näiteks tomatile tema punase värvuse, aitab vähendada vähi riski, vähendab kolesterooli taset ning vähendab südame-versoonkonna haiguste riski, mis on üks tavalisemaid meeste surma põhjuseid.
Teadlased on jõudnud tulemusteni, et mehed, kes söövad sageli ja suures koguses lükopeeni sisaldavat toitu, vähendavad tunduvalt oma riski haigestuda eesnäärmevähki ning lükopeen suudab vähendada eesnäärmevähi rakkude kasvu.

Magneesium
Terved jalad, hea energiatase ning lihaste liikuvus on kõik tänu magneesiumile. Magneesium aitab vähendada ka jämesoolevähi riski.
Magneesiumit leidub pähklites, seemnetes ja lehtköögiviljades.

Allikas: realbuzz.com