Suhtenõustaja Eli Finkel nõustub sellega - ootused abielule on praegu palju kõrgemad kui vanaemade-vanaisade ajal. Iseenesest ei ole see suur probleem, aga see saab suureks probleemiks siis, kui ühe osapoole eeldused kasvavad suuremaks kui see, mida teine pool on valmis või suuteline täitma.

Kui sa oled nõus tegema seda, mida kallim soovib, on kõik väga hästi. See tähendab, et kaks meest võivad oma naistelt soovida sama asja - üks naistest on nõus, teine mitte, ehk ühel mehel on probleem ja teisel mitte. See näitabki, et abielu ei ole mingi kindel vorm või üks-suurus-sobib-kõigile tüüpi asi.

Abikaasad, kes on suutnud juba enne abiellumist oma soovid ausalt ja avameelselt lahti rääkida ning jätkanud avameelset kommunikatsiooni ka pärast pulmi, on tõenäoliselt eluga rahul ja õnnelikud. Suurem osa meist tõenäoliselt ei julgenud enne pulmi üldse suud lahti teha ning mida aastad edasi, seda kinnisemaks ja napisõnalisemaks abikaasadevaheline suhtlus jääb...

Ja siis tulevad mängu eeldused. Sa eeldad, et sa tead, mida ta tahab, aga tegelikult sa ei tea. Sa eeldad ka seda, et tema teab, mida sa tahad, aga ei. Te mõlemad eeldate, et olete oma soovid selgelt ja arusaadavalt teisele selgeks teinud, aga tegelikult kobate mõlemad pimeduses ja tunnete pettumust ja seda, et kallim ei hooli.

Vältimaks olukorda, kus kaks teineteist armastavat inimest istuvad mõlemad oma nurgas ja on teineteise peale pahased, tuleb lihtsalt omavahel suhelda, suhelda ja veelkord suhelda. Sa pead talle ütlema, mida sa temalt tahad, ootad, vajad. Ja rääkima peab ka tõsisest ja päriselt olulistest asjadest, mitte ainult sellest, mis on mugav ja leebe. Sa pead võtma julguse kokku ja ütlema talle, mida ta tegemata jätab ja mis sind õnnetuks teeb.

Ja siis on tema kord rääkida. Küsi ka seda, mis teda häirib, mida sa tegemata jätad, mida ta sinult soovib ja vajab. Taaskord - ka tõsised teemad tuleb läbi käia, mitte ainult see igapäevane ja pehme jura.

Kui kõik on ausalt ja avameelselt lauale pandud, tuleb teil otsustada, kas te olete valmis tegema seda, mida teilt oodatakse. Ära ütle, et sa oled nõus, kui sa tead, et sa tegelikult ei ole. Ära alusta, kui sa tead, et sa ei viitsi selle teemaga pikalt nagunii jännata. Läbikukkunud üritused muudavad olukorra veelgi hullemaks.

Muidugi on se kõik väga hirmutav ja sellepärast ei võtagi suurem osa paaridest seda jutuajamist ette. Aga kui sa selle ära teed, on lootust, et su abielu muutub kohe väga väga palju paremaks. Tõenäoliselt jäävad ära tülid ja pettumused, mis teie suhtes praegu igapäevased on. Ka see, et sa saad teada, et mitte midagi ei muutu ja kõik jääb samaks, on tegelikult juba edasiminek.

Allikas: The Generous Husband