Ega ma ei eksi, kui ütlen, et „Mehed” tegeleb laias laastus sama asjaga, millega tegelesid näiteks „Klassikokkutulek” ja mõni aeg tagasi teles jooksnud sari „Keskea rõõmud”? Vaadeldakse keskealiste meeste veidrat rahmeldamist oma sisemise rahu otsinguil?

Ma tõesti ei saa öelda, et see pole nii. Mingi asi viib keskealised mehed kokku ja omavahel rääkides tulevad loomulikult need jutud, kuidas ikka omal ajal oli ja kurat, kuidas tahaks taas midagi.

Usun, et keskeakriis, kui sellele piisavalt vara otsa vaadata ning teadvustada, mis see on ja kuidas seda leevendada, pole midagi nii keerulist ja selle läbipõdemine pole ehk nii raske. Filmides ja seriaalides selliste lugude jutustamine võiks olla n-ö patsiendile või ohvrile teatav peegel. Äkki on sel kõigel mingi eneseabitoime? Vahest aitab see ära tunda, et ahaa, tuttav probleem! Ja siis naerda selle üle. Kurat, see polegi mingi surmahaigus! Lahendusi on küll ja küll ning üleüldse, elu on veel ees!

Kui palju sa filmis „Mehed” n-ö enda pealt mängid?

Tahaksin eitada, et mina ei ole miski keskeakriisis vaevlev mehikene. Aga kui jälgida Tiitu seal filmis, siis äratundmiskohti ikkagi tekib.

/…/

Kui käsitletakse keskeakriisi, siis räägitakse üldjuhul meestest, aga sarnane kriis on ju ka naistel. Kui märkan mõnd Botoxiga liialdanud naist, siis avastan end mõttelt, et neil on see kriis sageli ehk raskem ja traagilisemgi.

Ma pisut vaidleksin. Olen üpris suur telekavaataja. Meeldib vaadata kõiksugu sodi, et saaks oma mõtted tööasjadest puhtaks. Hiljuti nägin saadet justnimelt nendest näotäitesüstijatest.

Mingi stereotüüp ütleb, et just naised lasevad näkku neid täitesüste teha. Tegelikult on sama palju mehi, kes endale täitesüste lasevad teha. Naiste puhul paistab see ehk rohkem välja, sest nad tahavad rõhutada seda musihuult. (Sukk rullitab suud.) Mehed kohendavad näiteks põsesarnu ja lõuajoont.

Sellele, et keskealistel naistel võib olla isegi raskem, on mul muidugi keeruline vastu vaielda. Eriti siis, kui keskealine mees siirdub otsingutele ja jätab senise kaasa hooletult maha.