Kuid teadlased, kes on neid ajus toimuvaid protsesse aastakümneid uurinud, on avastanud, et mälu kehvenemist ei ole mitte ainult võimalik aeglustada, vaid see on võimalik täiesti pidama saada ja viis, kuidas seda teha on ootamatult loodusslähedane ning selleks on toit. See, mis toiduga sa hoiad enda keha käimas, otsustab, kuidas see funktsioneerib ja teadlaste kinnitusel tuleks eeskujuks võtta toit, mida tarbitakse vahemeremaades.

Toidud, mis hoiavad vaimu noorena:

  • Sardiinid, heeringad (omega-3 rasvhapped)
  • Rohelised lehttaimed: käharkapsas, spinat, peedilehed, roomasalat (B,E,C-vitamiinid, kiudained, antioksüdandid
  • Ristõielised köögiviljad: kapsas, brokoli, lillkapsas (B,C-vitamiinid, kiudained, antioksüdandid)
  • Kollased köögiviljad: porgand, kõrvits (karotenoidsed antioksüdandid, B-vitamiin, kiudained)
  • Kreeka pähklid, mandlid (B,E-vitamiinid, antioksüdandid, omega-3 rasvhapped, kiudained)
  • Mustikad, maasikad (antioksüdandid, C-vitamiin)
  • Kaunviljad: läätsed, kikerherned, oad (B-vitamiin, kiudained)
  • Külm-press oliiviõli (monoküllastumata rasvhapped)