1. Emotsionaalne kaugus
Peamine põhjus, miks suhtes inimesed oma kaaslasi petavad, on emotsionaalne kaugus - lähedus suhtest on kadunud ning partnerid ei tunne end armastatuna, hinnatuna, ihaldusväärsena. Suhteterapeut Bree Maresca-Crameri sõnul hakkavad kaaslased teineteisest kaugenema siis, kui nad ei viitsi enam teineteise soove ja vajadusi täita, ei soovi enam olulistest asjadest rääkida ning seavad töö paarisuhtest olulisemaks. "Nad lõpetavad pingutamise ja armastussuhe muutub äriühinguks," ütleb Maresca-Cramer.

2. Välimus ei mängi rolli
Suhteekspert Gary Newmani uues raamatus "The truth about cheating" väitab 88% küsitletud meestest, et naised, kellega neil oli olnud juhusuhe, ei olnud nende oma naistest kenamad või kõhnemad.

3. Truudusetuse peamised märgid
Kahtlust peaksid äratama järgmised märgid:
pidev kodust eemalolek
seksi kadumine suhtest
telefonikõnede eiramine
pidev sõnumivahetus
kaaslane on kriitilisem kui tavaliselt
füüsilise kontakti vältimine

4. Sexting ja internetiflirt

Suhtlusvõrgustike ja mobiilikasutajate seas tekib alati küsimus - kust läheb piir sõbraliku vestluse ja truudusetuse vahel? Dr.Drew Pinski soovitab mõelda ühele aspektile: kas sa julgeksid oma partnerile sõnumeid ja vestlusi näidata? Kui ei, siis järelikult on asi läinud üle piiri. Sexting on seksikate sõnumite saatmine ja saamine.

5. Petab ühe korra, petab igavesti?

Kuidas olla kindel, et korra sarvi teinud kaaslane edaspidi korralikult käitub? Seda näitab tema käitumine pärast truudusetuse avalikuks tulekut. Kui ta võtab vastutuse, kahetseb südamest ja suudab aru saada oma käitumise sobimatusest ning sellest, kui palju ta partnerile haiget tegi, siis tõenäoliselt suudab ta edaspidi korralik olla. Ettevaatlik tuleks olla inimesega, kes otsib oma käitumisele vabandusi ega tunne süüd.

6. Need inimtüübid petavad tõenäolisemalt

Statistika näitab, et petma kipuvad rohkem seiklusjanulised inimesed, kord juba lahutatud, need, keda on seksuaalselt ahistatud, kel on psühholoogilisi probleeme või biopolaarne häire.

7. Truudus on juhuse puudus?

Sel vanal ütlemisel on tõepõhi all. Mõnikord ei lähegi pea kaotamiseks vaja muud kui sobivate asjaolude kokkulangemist ja meeldiva isiku kohalviibimist. Nii lihtne see ongi.

8. Parim kaitse on rünnak

Sea oma suhe alat esikohale, väärtusta ja armasta oma partnerit, hoidke suhtes sära ja lähedust - need on parimad nipid armastuse säilitamiseks ja parim kaitse truudusetuse vastu! Mida sarnasemad te partneriga olete, mida rohkem teie maitsed ja arvamused ühtivad, seda kindlam on teie suhe, sest teie väärtushinnangud ja ootused on samad. Neil, kel ühisosa on väiksem, ei ole abielu säilitamine tingimata võimatu, kuid nad peavad selle nimel oluliselt rohkem tööd tegema.

9. Kas see on minu süü?

Pea meeles - kui su partner sind petab, on tema see, kes on teinud ühe väga vale ja halva otsuse. Sina ei ole selles süüdi. Ära süüdista ennast! Selle asemel kiida end, tunneta oma väärtust, sea end esikohale ning teadvusta, et petmine ei ole seotud sinu välimuse, iseloomu või muusikamaitsega - see oli sinu partneri teadlik otsus ja valik ning süü on täielikult temal. Kui suhtes on probleemid, oleks ta pidanud neist sinuga rääkima, mitte minema kellegi teise juurde "abi" otsima.

Allikas: eHarmony