Sotsiaalmeedias üleskutset tegev Kertu Jukkum on tõepoolest eriline naine. Ta on saavutanud füüsiliste eesmärkidena juba praegu, õrnas eas, rohkem, kui paljud seda terve elu jooksul suudavad. Nüüd on ta seadnud sihiks minna ekstreemsele Fjällräven Polar ekspeditsioonile. Nimelt osaleb ta konkursil, kus kõige enam hääli inimesele just see võimalus avanebki, kuid selleks vajab ta kõigi kaasmaalaste abi. Uurisime, kuidas tal selle hääletusega läheb.

Enamus inimesi tahab talvel sooja, sina vastupidi külmast veel külmemasse. Miks?

- Kui valida, siis armastan samuti pigem sooja ning kõrbeski matkates naudin iga hetke. Kuid selleks, et tõeliselt osata hinnata, tuleb mugavustsoonist aeg-ajalt väljuda. Pealegi olen viimased aastad teinud suuri edasiminekuid hakates Eestimaa talve peaaegu armastama.

Mis on need ohud, mida sellise retke puhul silmas tuleb pidada?

- Tallinn-Tartu maantee on ohtlik, aga ma ei ütleks, et polaarmatk seda on. Pigem on see võimalus panna end proovile keskmiselt ekstreemsemates oludes, kuid matkasõbrale ning ka loomasõbrale, on tegemist tõelise unistusteretkega.

Kui tugev konkurents on ja mis riigid hetkel juhivad?

- Kategoorias "teised riigid", milles kandideerin, käib tihe rebimine. Olen küll viimase kahe päevaga tõusnud 3. kohale oma 15854 häälega, kuid liidril Vietnamist on neid poole enam. Vaid üks pääseb polaarmatkale ning aega konkurssi lõpuni on jäänud veel 10 päeva.

Kui meie aitame sul võita, siis mida sa meile vastu sealt tood?

- Fantastilist pildi- ja videomaterjali. Unustamatuid emotsioone ning muljeid.

Sa oled tuntud, kui naine, kes katsetab aina enda piire ja ma väga loodan, et meie lugejad panevad seljad kokku ja saadavad su sellele külmale reisile, sest hääletamine võtab kõigest 15 sekundit. Palju edu sulle! Meie hääled on antud.

- Olen tänulik iga toetushääle eest. Ja kuigi ma mõistan, et vietnamasi on palju enam, siis olen kogenud, et eestlane on üks kokkuhoidlik rahvas

Kes soovib enda panuse anda, saab Kertu poolt hääletada SIIN