Ei ole saladus, et raha tekitab muresid, pingeid ja arutlusteemasid igas suhtes. Kuna ühiskonnas on pika aja vältel niimoodi kujunenud, et mehed on enamasti pere ülalhoidjad, siis see tõdemus ei taha veel niipea inimeste mõtetest kaduda, ehkki naised nõuavad endale võrdväärset palka juba ammu.

Uuringust selgub, et see ühiskonna tõdemus on üks põhjustest, miks mehed tunnevad suurt stressi siis kui naised neist rohkem teenivad. Meestel tekib tunne, et nad ei täida oma kohust pere ülalpidajana, mis omakorda tõstab stressitaseme lakke ja võivad tekkida erinevad psühholoogilised probleemid.

Selgus ka, et rohkem stressi tunnevad mehed, kelle naised on hakanud neist rohkem teenima suhte jooksul. Need mehed, kes teadsid juba suhte alguses, et naise töötasu on nende omast suurem, nemad sellist stressi ei kogenud.

Samuti selgus uuringust, et stressitase on eriti kõrge juhul kui naine panustab rahaliselt majapidamisse rohkem kui 40%. Kui mees tunneb, et ta peab väga suures osas rahaliselt naisele toetuma, on tal suurem risk kogeda psühholoogilisi häireid.

Uuringu kohaselt on mehed suhtes kõige õnnelikumad siis, kui mees ja naine mõlemad panustavad rahaliselt ühisesse majapidamisse, kuid mehe panus võiks olla suurem. Ideaalne olukord oleks siis, kui mees panustaks 60% ja naine 40%.

Lugejad, kas olete uuringu tulemustega nõus? Kas mees võiks suhtes rohkem rahaliselt panustada?

Allikas: Brightside