Kahemõttelise pealkirjaga sari „Swedish Dicks” on Viaplay omalooming ja nähtav neile, kes on Viaplay teenuse tellijad. Sari kajastab ebatõeänolise duo tegemisi Los Angelese kriminaalses maailmas, kus mehed tegutsevad eradetektiividena.

Nagu sarja nimetuski reedab, siis peategelasteks on kaks rootslast, kelle teed ristusid sarja esimeses osas, milles eradetektiiv pidi tagasi saama oma kliendi arvuti, kus oli kogu tema elu looming DJ-na muusikat luues. Osa põnevust rikkumata, lahenes aga osa selliselt, et veidrikust Rootsist pärit DJ ja karmi olemisega samuti Rootsist pärit eradetektiiv lõid käed, et Los Angeleses koos detektiividena tegutsema asuda.

Sari on vürtsitatud lihtsa huumoriga ja selleks, et me ära ei unustaks, et tegemist on Rootsi sarjaga, räägivad peategelased omavahel aeg-ajalt spontaanselt Rootsi keeles. Õnneks subtiitrid päästavad. Tegemist ei ole vaid situatsioonikomöödiaga, vaid mehed suudavad huumori tuua ka oma karakteritesse ja kokku tuleb sellest üpris nauditav vaatamine. Kuigi sarja võiks klassifitseerida ka kriminalistika valdkonda, on põhiraskus siiski pandud nalja tegemisele, mis selliste vastakate karakterite puhul tuleb vägagi kenasti välja.

Iga osa on umbes 25 minutit ja uue osa vaatamine ei eelda, et vaataja peab olema näinud ka eelmist, sest igas uues osas on uus story ning uus ülesanne, mis meestel ära tuleb lahendada. Peategelane Ingmar Bergman (Peter Stormare) on endine kaskadöör, kel tuleb pidevalt võidelda enda koha eest maailmas, sest tema otsene konkurent Jane McKinney (Traci Lords) on oma ala parim ja talle ei piisa, et turgu valitseda ning püüab vaest rootslast pildilt välja süüa. Teine peategelane on endinde DJ Axel Kruse (Johan Glans), kes lisaks Ingmari paremale käele, püüab jooksvalt välja selgitada, miks mees kaskadööri elust eemale läks.

Sümboolse rolli teeb ka Keanu Reeves, kuid see on pigem müügiargumendiks, mida sari tegelikult ei vaja, sest tegemist on õduse meelelahutusega peale pingelist tööpäeva. Kui ma peaks andma sarjale hinde, siis see oleks 7/10. Hinde tõmbas mõnevõrra alla kohati ülevõlli huumor ja mõistetamatuks jääb see põhjus, miks härrad oma vahel ootamatult emakeeles suhtlema kipuvad.

PS! Me kõik teame, kuidas meedia läheb kihama, kui Eestit mõnes sarjas või filmis mainitakse. Swedish Dicks ei unusta oma naabreid. Ka siin tuleb Eesti mainimisele. Küll mitte eriti positiivses võtmes.