Vaata, kuidas su partner suhtub loomadesse, sõpradesse ja perekonda ja sa saad teada, kuidas ta hakkab suhtuma sinusse. Astu samm tagasi ja püüa teda võimalikult objektiivselt jälgida. On ta lahke? Kas ta austab teisi? On ta kannatlik? Kas ta on kaastundlik või enesekeskne? Naise tegelikku olemust tunda tähendab tunda mitte ainult ta keha, vaid ka tema mõistust ja südant. Kas sa usaldad teda? Tunned sa end temaga suheldes vabalt? Kas te naerate koos? Kas tema huumorimeel klapib sinu omaga? Kui sa ei tunne teda veel piisavalt hästi, et teada vastuseid neile küsimustele või kui sa ei mõista teda, võivad teil tulevikus probleemid tekkida. Suured probleemid.

Süda

Vaata, kas ta on heatahtlik või kurdab pidevalt oma sõprade ja pere üle? Kui juhtub midagi negatiivset, kas ta süüdistab teisi? Kui sõprade või pereliikmetega tekib möödarääkimisi, kas ta võtab vastutust? On ta oma teistes suhetes aus või ta valetab ja otsib vabandusi? On ta lojaalne? Kas ta hoiab talle usaldatud saladusi või hakkab kohe pärast konfidentsiaalset vestlust uudiseid teistega jagama? Pea meeles, inimese põhiolemus ei muutu, ning kui ta ei väärtusta usaldust ja lojaalsust oma lähiringis, ei väärtusta ta seda ka sinu puhul. On ta avatud või kitsarinnaline? On ta kohusetundlik (peab oma lubadusi)? On ta leebe või provotseerib konflikte? On ta „neurootiline“? Mõiste „neurootiline“ tähendab tegelikkuses emba-kumba kognitiivset stiili: (1) ta näeb kõiges negatiivset ja läheneb igale uuele olukorrale katastroofi ootuses, ning/või (2) ta suudab lõputult jahuda ka kõige väiksema negatiivse sündmuse üle.

Mõistus

Kas ta sõnad ja teod klapivad kokku? Kas ta teeb seda, mida lubab? Kas ta usaldab sind või on kahtlustav? Kas ta ütleb, et usaldab sind, aga salaja nuhib su telefonis ja uurib su käikude kohta? Kas ta aktsepteerib su sõpru või otsib ta neis kõigis vigu? Kas ta sobrab su sahtlites, tahab lugeda su e-kirju või esitab küsimusi su sotsiaalvõrgustikes olevate naiste kohta? Kas ta saadab sulle pidevalt tekstisõnumeid ilma vastuseid ootamata? Kui sa pole mitmenaisepidaja ega ole andnud kahtlustusteks alust, siis kõik mainitud käitumised oleks tõelised ohumärgid. Oska märgata.

Keha

Kas teie vahel on seksuaalne tõmme? Tore on huvitavaid vestluseid pidada ja aasidagi, kuid kui teie vahel pole tõmmet, siis ei teki see imeviisil ka pärast kahesajandat vaimu stimuleerivat vestlust.

Üks sõgeda armumise omapära on, et see on väga selektiivne. Mitte igaüks ei suuda vallandada sinus heade hormoonide kaskaadi ning sina ei suuda kaugeltki mitte iga neidu hormooniudusse mässida. Säästa oma energiat, bioloogia on võimas asi ja sellega pole võimalik manipuleerida. Ta saab teeselda lühiajaliselt, kuid tõelise külgetõmbe tunned sa ära. Nii-öelda lisaboonusega sõbrannad võivad aidata sul mõned üksildased ööd üle elada, kuid pikas perspektiivis ei jää te kumbki rahule, kui te ei tunne teineteise suhtes tugevat külgetõmmet. Hea suhe on südame, mõistuse ja keha kombinatsioon ja ainult luuser on rahul vähema kui kõige kolmega.

Neid küsimusi on võimalik küsida endalt vaid siis, kui su aju ei ohusta oksütotsiini üledoos. On teatud isiksusetüübid ning isiksushäired, mis tekitavad tohutul hulgal kannatusi. Oled kuulnud ütlust „Ära pane hullu“ (inglise keeles: Don’t stick your dick in crazy)? Kunagi oli kusagil nimekiri soovitustest, kuidas elada õnnelikult. Esimene selles reas oli „Vali partnerit hoolega. Suhe on see, mis põhjustab elus 90 protsenti kõigist muredest ja rõõmudest“. Ja see pole mingi liialdus. Ole valvas ja hoia eemale järgmistest tegelastest.

Hädas Preili. Kas ta esineb ohvrina? Kas ta suudab lõputult rääkida negatiivsetest suhetest oma elus? Sõpradest, kes on teda reetnud? Eelmistest petturlikest ja pettumusi valmistanud meestest? Kas ta kipub jagama inimesi kahte kategooriasse: halbadeks ja headeks? Ole ettevaatlik. Alguses sa võid ju olla see Üks ja Ainus Hea Mees või Päästja, kuid lõpuks ilmselt maandud sa nende Halbade hulgas. Kas ta räägib pikalt oma isiklikest traumadest või perekonna muredest? Tutvudes ja teineteist tundma õppides te räägite üksteisele isiklikke asju ja paljud isiklikud lood sisaldavad ka valusaid mälestusi. Küsimus on aga selles, kas ta loob oma identiteedi minevikutraumade najal? Kas ta naudib ohvrirolli või kas ta räägib asjadest, mida ta on minevikuvaludest ja muredest õppinud? Need on kaks väga erinevat asja. Kui ta tunneb, et kõik inimesed ta elus on teda reetnud, on sinu nimi selles nimekirjas arvatavasti peagi järgmine.

Printsess. Kas ta esitleb end teistest kõrgemal positsioonil olevana? Kas ta kohtleb ümbritsevaid inimesi halvasti: ettekandjaid, teenindajaid, võõraid nagu nad oleks temast alamad või vähem väärtuslikud? Kui jah, siis oled sa ilmselt printsessi otsa sattunud. Kui sa avad neile ukse või pakud tooli istumiseks, siis printsessid ütlevad väga harva „aitäh“. Nad hõljuvad pilvel, kus nad tunnevad, et nii kõik peabki olema, ja sageli nad nõuavad, et sa kulutaks oma tunnete tõestamiseks palju raha. Printsessil on sageli ebarealistlikud nõudmised. Alguses võid sa tema prints ju olla, kuid peagi avastad, et sind on alandatud teenri rolli. Ta ei tunne empaatiat ega tea, mis on viisakus. Ta halvustab teisi, et enda väärtust upitada. Kunagi oli New Yorkeris üks karikatuur, millel Printsess küsis ettekandjalt: „Kas te ka teate, kes ma enda arvates olen?“.

Võistleja. Kas talle on edu kõige olulisem? Kas esimesed sõnad ta suust räägivad alati ta saavutustest ja vallutustest ning kui sageli, kui üldse, tunneb ta huvi sinu vastu? Kas ta üritab sinust ja teistest tema ümber alati tähtsam olla? Võistleja on ilmselgelt väga võistlushimuline ning sageli on tal alaväärsuskompleks. Ta flirdib teistega, et sind armukadedaks teha ja et sa saaks aru, kuidas sul temaga ikka vedanud on. See inimtüüp naudib teiste vigu. Ta on suure kontrollivajadusega ja võib olla perfektsionist. Selline naine võib olla väga rangel dieedil või ei suuda elu nautida. Võistlejaga pole tore koos olla.

Draamakuninganna. Kas draama ja kaos justkui järgnevad talle kõikjale? Kas ta elu on üks probleemide jada ja ta eeldab, et sina lahendad kõik ta mured? Kas iga päev on uus kriis? Enamus inimesi otsib partnerit, mitte uut projekti, kuid on mehi, keda Draamakuningannat ümbritsev pööris ligi tõmbab. Tal saab bensiin otsa, tal jäävad võtmed koju, tal on lõputud probleemid eksmeeste ja sõpradega. Tal võib olla ka alkoholi või meelemürkidega probleeme. Kas ta joob õhtu jooksul enam kui kaks või kolm jooki? Kas ta pupillid on liigselt laienenud või kokkutõmbunud (mis viitaks mingi aine väärkasutusele)? Kas ta keeldub söömast? Kas ta suudab ilma joomata ja pidutsemata lõbusas tujus olla? Draamakuningannaga on palju vaeva ja teist inimest ei saa oma hobiks teha. Kas sa suudad teda aktsepteerida sellena, kes ta on, ka siis, kui tead, et miski ei muutuks?

Loomulikult ei ole see lõplik nimekiri naisetüüpidest, kellest pikka suhet otsides eemale hoida, aga üldise suuna peaks siit siiski saama. Need on mõned jooned, mis on kõnekad või võivad viidata suuremale isiksushäirele. Abivajava preilna ja piirialase isiksushäire diagnoosi vahel võib olla õhkõrn piir. Täpselt samamoodi võib Printsess viidata nartsissistlikule isiksusele või Draamakuninganna olla märk tõsisest sõltuvusprobleemist.

Kõige tähtsam küsimus, mida endalt küsida naise kohta, kellega sa kurameerida või suhet alustada soovid, on see: kuidas sa ennast tema seltskonnas tunned? Kas teil on kerge suhelda ja koos naerda ja kas sa tunned, et oled koju jõudnud? Tunned sa end energiast pakatamas? Kas teil jätkub juttu kauemaks ja kas te saate kergesti suheldud? Kas te jagate ühtesid ja samu väärtushinnanguid? Kas sa tahad temast kõike teada saada ja tutvustada teda oma perele ja sõpradele? Kas ta tekitab sinus hea tunde? Kas ta toob sinus esile sinu sisemise Kangelase?
Kui teie südamed, kehad ja mõistused on kooskõlas, siis väga suure tõenäosusega on temas materjali pikemaks suhteks.