Just seal asubki Euroopa ainus ettevõte, mis tegeleb jalutuskeppide, vihmavarjude ja päikesevarjude parandamisega. Rohkem neid kohti Euroopas pole. Tegutsenud on firma nimega Pep's juba 48 aastat ja rõõmsameelse omaniku sõnul unistab ta sellest, et see eripärane ettevõtmine peaks 50 aastat vastu.

Hetkel suudavad nad ära parandada ligi 10 000 vihmavarju aastas ja see ei ole sageli odavaim teenus. Vastupidi- uue ostmine oleks pea alati odavam lahendus. Kuid peamine, mida Pep's enda teenusega pakub, ei olegi terved vihmavarjud, vaid emotsioon. Sageli on vihmavarjud emotsionaalse väärtusega ja täis mälestusi – kuidas see kaitses sind ja sinu kallimat vihma eest, kui selle kinkis keegi sinu kallis inimene, sel on peal sulle oluline sõnum. Lisaks on ka taaskasutus moes.

Parandustöökoja juhataja Thierry Millet sõnul on heal parandajal tarvis kannatlikkust, tähelepanelikkust ja loovat mõtlemist. Odavamaid materjale on mehe sõnul keerulisem parandada, sest on kasutatud odavamaid materjale. Sageli räägivad kliendid meistrimehele ka vihmavarju olulisest ja sellest hetkest ei ole enam mees ratsionaalne, vaid tema emotsioonid vallutavad mõistuse ja ta PEAB vihmavarju korda saama. Tänulikkus inimestelt on see, mis teda jätkuvalt nii sügaval töös hoiab.

Kuna tegu on unikaalse ettevõtmisega, siis vihmavarjud ei saa korda ainult pariislastel, vaid poodi külastavad ka turistid, kes on teadlikult enda vigased vihmavarjud ühes võtnud.

Mis võiks olla Eestile unikaalne? Euroopa ainus sokkide parandus töökoda? Taskurätikute triikimise teenus? Kui sa tegeled millegi unikaalsega, siis kirjuta julgelt meile toimetusse, sest me tahame sellest kuulda!