Nad on sellist tüüpi mehed, kes hiilivad kõrvale vastutusest, keelduvad suureks saamast ja väldivad üldse reaalses maailmas osalemisest. Omega-isaseid võib ette tulla mitmes vormis: näiteks vinguv avaliku elu intellektuaal, kõhn ja klanitud metroseksuaal ning obsessiivne videomängu-narkar võivad kõik esindada seda uut mehetüüpi, kes on justkui öelnud lahti traditsioonilisest maskuliinsusest.

Huvitav oleks teada, kui palju on liikvel isikuid, kes võiksid klassifitseeruda omega-isaseks. Saamaks teada, kas ka Sina nende hulka kuulud, uuri sellele viitavaid märke, mida on kokku viis.

Sinu koomiks on Sinu identiteet

Omega-isaseid võib sageli ära tunda sellest, et nad on tugevalt pühendunud endakesksele ajaviitele, mida nad kasutavad ära reaalsest elust hoidumiseks. Üheks näiteks võiks olla obsessioon ükskõik mille suhtes — kui ollakse täielikult ja kirglikult süüvinud oma hobisse, võidakse takerduda mõttetule töökohale ning jääda meeleheitel üksikuks.

Obsessiooniks võib muutuda koomiksite kollektsiooni suurendamine, lõputu soov võita 15-aastase vennapoega videomängus, vanakooli tenniste otsimine või disainer-teksaste kappi kuhjamine. Kõik need asjad võivad mõõdukas koguses rahuldustpakkuvad olla, kuid kui taolistesse ajaviidetesse panustada kogu oma aeg ja energia, pole enam võimalik pühendada adekvaatses koguses ressurssi nendesse asjadesse elus, mis tõesti on olulised.

Sa keeldud põhimõtte pärast otsimast 9st 5ni tööd

Üks viiest märgist, et Sa oled omega-isane, on kalduvus eitada teatud sotsiaalseid sundusi, kõige sagedamini vajadust leida töö ning maksta arveid. Omega-isased väidavad tüüpiliselt, et nad on erilised hinged — kas siis liiga puhtad või liiga loovad, et nüristada end reaalses maailmas. Tegelikkuses nad aga üritavad end peita. Nad teesklevad, nagu hülgaksid nad ühiskonna ootused seetõttu, et nad salaja kardavad, et ei ole võimelised nendele ootustele vastama. Omega-isased veedaksid oma elud pigem inkasso teelt kõrvale põigeldes, kui et võtaks elus pisut vastutust ning muretseks töökoha.

Sa oled bändis ainus järelejäänud liige, kes on pärit algupärasest bändist

Kasvades on enamik poisse mänginud mõttega olla suurepärane näitleja, kirjanik või isegi rokkstaar. Täiskasvanuikka jõudes saab enamik mehi aru, et neile sobib paremini mõni traditsioonilisem karjäär, või siis meeletu pingutuse ja püsivusega tõepoolest teevad oma lapsepõlveunistuse teoks. Omega-isased seevastu veedavad oma elud kuskil vahepeal hõljudes. Nad teevad plaane menukite kirjutamiseks, kuid neil puudub nii tööeetika, muutmaks unistus reaalsuseks, kui ka kaine mõistus, tunnistamaks, et neist ei saa uut Tammsaaret. Seega, kui kõik teised on oma eludega edasi läinud, jääb omega-isane kinni teismelise realiseerimata võimaluse unelmate maailma.

Sa käid ikka veel ülikooliaegses baaris

Vaata, me ei arva, et naine, kaks last, maja ja koer on ainsad edukuse näitajad. Aga kui Su endine ühikanaaber räägib majaostust, samal ajal kui Sina kulutad kogu oma raha lemmiklaulja kontserdi piletitele, oleks võibolla aeg oma elus tehtud valikud üle vaadata.

Kas Su eks-tüdrukul käib kaks last juba koolis, samal ajal kui Sina ei suuda ühestki tööst ega suhtest kinni hoida? Suutmatus eluga sammu hoida on neljas märk omega-isasest. Me ei väidagi, et Sul peaksid olema teistega ühesugused eesmärgid, kuid kui Sa oled väga palju vähem edukad kui kõik Sinu sõbrad, oleks aeg oma strateegia ümber hinnata.

Sa kannad “iroonilist” vanakooli jakki sõprade pulmas

Kalduvus pidada võimetust individuaalsuseks on viies ja viimane märk, et oled omega-isane. Näiteks tüüp, kes ilmub pulma oma onu vanakooli pintsakuga, näeb kõvasti vaeva näidates maailmal, et teda ei huvita ühiskondlikud ootused. Aga me teame kõik, et see tema hoolikalt viljeletud irooniameel varjab endas sügaval hoopis ebakindlust. Tegelik põhjus, miks ta nii naeruväärselt riides käib, on kas see, et ta ei tea, kuidas ülikonda osta, või tal pole selleks raha. Selle asemel, et püüda oma mitmetest ebaadekvaatsustest üle saada, teevad omega-isased näo, et on sotsiaalsete konventsioonide suhtes täiesti ükskõiksed.

Omega-isasele meeldib mõelda, et ta sammub oma isikliku trummi rütmis, kuid tegelikkuses ta lihtsalt ei suuda kõikide teistega sammu pidada. Me küll ei taha konformsust propageerida, kuid elus on siiski asju, mida iga mees peaks tunnistama. Mees olemine tähendab maailmas osalemist sellisel kujul, nagu maailm ka tegelikkuses on.