Sukeldumine on viimasel aastakümnel kogunud kõvasti populaarsust, sest see sobib kõigile. See on tegevus, mida saavad nautida peaaegu kõik vanusegrupid ja õnneks on väga vähe neid tervisehädasid, mis takistaksid meil sukeldumisega tegelemast.

Mida sukeldumine meile annab? Olles vee all, oled sa 800 korda tihedamas keskkonnas kui seda on õhk ja kõik, mida sa koged, erineb meie igapäevasest elust. Me näeme, kuuleme, liigume, tunneme erinevalt ja isegi ajataju kaob ära. Vee all saame me nautida rahu ja vaikust, telefonihelinavaba maailma, kus vesi rahustab, maandab stressi ja annab mõnusa heaolutunde. Sa justkui lendaksid, sest vesi kannab sind ja viib ära kõik muremõtted. Ja kogu selle naudingu juures teed sa ka ühtlasi kerget trenni, sest tihedas keskkonnas liikumine kulutab jooksmisega pea samal hulgal kilokaloreid. Vee all olles sa ei saa mõelda probleemidele, vaid elad just selles hetkes.

Paljud mõtlevad, et sukeldumine Eestis on igav, külm ja midagi vaadata pole. Päris nii halvasti meil lood pole. Jah tõesti, võrrelda ei saa meie merd korallriffe täis Punase merega, aga ka meil on piisavalt, mida vaadata. Meie meres on aastasadade vältel läinud põhja tohutul hulgal laevu ja väga paljusid laevavrakke on ka hobisukeldujatel võimalik vaatama minna. Lisaks sellele on meil hulgaliselt kauni taimestikuga täidetud järvi ja karjääre, kuulsaim neist kindlasti Rummu, kus lisaks looduse poolt antule on ajalugu andnud oma osa. Aastakümneid tagasi jäi vee alla suurel hulgal metsa ja erinevaid ehitisi, mida nüüd oma võimalik oma silmaga vee alla vaatama minna.

Selleks, et mõista, kas sukeldumine on just see hobi, millega soovid tegelema hakata, siis kõigepealt tuleks ära teha proovisukeldumine, kus instruktori valvsa pilgu all saad turvaliselt teha esimese tutvuse veealuse maailmaga.

Kõik mehed sukelduma!

Juunikuus proovisukeldumised kõikidele meestele kampaania "Märka meest!" raames 20% soodsam ning algajate sukeldumiskursus OWD 20% hinnaalandusega! Vaata lisaks www.sukeldujad.ee ja https://www.facebook.com/eestisukeldujateklubi