Center of Automotive Management (CAM) koostöös audiitori- ja konsultatsioonifirmaga PricewaterhouseCoopers (PwC) hindas Volkswagenit uuendusmeelseima tootja auhinna vääriliseks juba teist aastat järjest. CAM leidis, et 60 uudislahendusega Volkswagen on kaugelt kõige innovatiivsem tootja. Kõrgelt hinnatud funktsioonide hulgas on haagiseabi, mis on esmakordselt saadaval nii Golfile kui Tiguanile, aga ka üleüldised uuendused vastavates segmentides.

Värske AutomotiveINNOVATIONS uuring rõhutab lisaks, et Volkswageni margi innovatsioonide tugevus seisneb kategoorias "Kasutajaliides ja veebipõhisus": "Esimest korda selles klassis on Golfi uuendusega saadaval teabe- ja meelelahutussüsteemi viipejuhtimine, mis võimaldab intuitiivset kasutust."

Center of Automotive Management uuring kinnitas ka Volkswageni liidrirolli "Isejuhtiva auto ja turvalisuse" vallas. "Ümberreastumisabiga Side Assist Plus on Tiguan esimene auto oma segmendis, millel on muuhulgas pimenurka jälgiv aktiivne abisüsteemide pakett. Lisaks suudab tagurdamisel läheneva sõiduki eest hoiatav süsteem automaatselt pidurdada, kui juht ei peaks seda õigeaegselt tegema."

Saksamaal, Bergisch-Gladbachis asuv Center of Automotive Management on sõltumatu uurimisinstituut, mis professor Stefan Bratzeli juhtimise all tegeleb empiiriliste auto- ja mobiilsusuuringutega. Selleaastase analüüsi raames võrreldi 60 globaalset autotootjat.