Paljud naised arvavad, et kätte on saabunud see periood elus, kus võib rihma mõnuga lõdvaks lasta ning suhu panna kõike, mida hing ihaldab. Seda hoolimata tagajärgedest, mis üheksa kuu möödudes võib-olla nii meeldivad enam ei tundu. Samas leidub ka teisest äärmusest emasid, kes laskuvad suisa ekstreemsustesse, et mitte liigseid kilosid koguda ning last sulgkergena hoida.

Enamik inimesi leiab siiski, et kui rase naine end piisavalt liigutab ja füüsiliselt heas vormis hoiab, peaks ka kilod kergemini kaduma ning sünnitus lihtsamini minema. Samas leidub ju hulgaliselt naisi, kes koguvad hämmastavas koguses ülekilosid ning sünnitavad siiski väga kerges kaalus lapse. Geenid, dieet ja veel paljud muud faktorid mõjutavad meie kaalutõusu raseduse ajal.

Tuleb meeles pidada, et kaalu kerkimine on lapseootel naisele siiski täiesti loomulik protsess. Mõned söövad kahe eest ja näevad igal hommikul numbreid ühe kõrgemale kerkivat, teised joovad ja säilitavad kehas liigset vett, mis võib samuti lisakilosid tuua.

Nii mõnigi naine on väitnud, et naudib neid üheksat kuud oma elus nii väga, et ei soovigi kaalunumbrit teada. Ka arstid ütlevad, et see polegi väga haruldane, kui tulevane emme astub kaalule selg ees, et mitte lasta end üha tõusvast kehakaalust häirida.

Kas selline käitumine ka just päris arukas on, jääb igaühe enda otsustada. Mida Sina arvad, kallis lugeja, kui palju on mõistlik raseduse ajal juurde võtta? Kas naine peaks endisest veel hoolsamini jälgima, mida suhu pistab või on see enese vabaks laskmise aeg?