I müüt: “Päevade” ajal ei ole see ometigi võimalik

See arvamus on üpriski ekslik. Seksi ajal võib menstruaalveri sattuda emaka munajuhadesse, mis võib edaspidi esile kutsuda põletikulisi protsesse, aga ka endometrioosi. Naised peaksid teadma, et sperma võib säilida nende suguelundites 5 päeva. Ning kuna ovulatsioon võib real põhjustel (stress, kliimavööndite vahetus, füüsilised koormused) toimuda üldsegi mitte tsükli keskel, siis võib rasestumine juhtuda vahetult pärast päevade lõppu.

II müüt: Kohe pärast vahekorda duši alla

Mõned naised tormavad duši alla sugugi mitte isikliku hügieeni kaalutlustel, vaid siirast veendumusest, et sellised veeprotseduurid — dušš ja kuum vann — aitavad ära hoida soovimatut rasedust. Ometi ei ole võimalik spermat ära pesta.
Selline müüt meenutab kangesti meetodeid, mis olid populaarsed meie esiemade seas. Siis arvati ka, et pärast seksi tuleb hüpelda, et spermat oma kehast välja saada.
Tänaste koolitüdrukute seas on populaarsed sama kummalised rituaalid. Interneti foorumitest on lihtne leida umbes taolisi „nõuandeid“, nagu: „ei jää rasedaks, kui seksitakse seistes“ või „raseduse vältimiseks peske pärast seksi end alt pepsikoolaga“.

III müüt: Rinnaga toites ei rasestu

Tõepoolest on teatav periood pärast sünnitust, mil naine ei rasestu. Ometi pole see seotud imetamisega, vaid sellega, et menstruaaltsükkel pole veel taastunud. Seega ei toimu ka ovulatsiooni. Samas on kõik väga individuaalne. Menstruatsioon võib pärast sünnitust alata kas kuu või siis koguni aasta pärast. Enamgi veel, sest päevad võivad saabuda ka rinnaga toitmise ajal. Nagu öeldakse: üks ei sega teist.

IV müüt: Pole orgasmi — pole rasedust

Tundub, et see müüt on meeste poolt välja mõeldud. Nende seisukohalt vaadates võib see ka üsna loogiline tunduda. On erektsioon — on orgasm (ejakulatsioon) — on spermatosoidid — on ka põhjus partneri rasestumiseks. Naistega on aga kõik hoopis keerulisem. Rasedus on võimalik vaid juhul, kui organismis viibib valminud munarakk, mis ootab oma sabakesega „printsi“, see tähendab — spermatosoidi. Kusjuures munaraku küpseks saamine pole kuidagi seotud orgasmiga. Naisel ei pruugi olla terve aasta jooksul sugulist kontakti, samas on tema organism iga kuu ovulatsiooni ajal valmis rasestumiseks.

V müüt. Esimese korra järel ei ole võimalik rasestuda

Esimest korda seksides on paljud pahatihti veendunud, et neitsilikkusest ilma jäämise akt erineb põhimõtteliselt suguaktist kui seesugusest. Kui uskuda statistikat, siis iga neljas teismeline on veendunud, et esimest korda seksides ei ole vaja kasutada rasestumisvastaseid vahendeid. Tegelikult on asi nii, et niipea kui tüdrukul algavad päevad, on ta ka kohe võimeline rasestuma.