Moekonkursi zhürii, mille koosseisu kuulusid moemaailmas tuntud Jean Paul Gaultier, moeajakirjanikud ja disainerid, hindas Raili Nõlvaku pastelsetes toonides pidulikku kleiti naiste arvestuses teise koha vääriliseks. Grand prix ja miljon jeeni andis zhürii ühele meestekomplekti disaininud jaapanlannale.

Seni pole ükski eestlane moe alal rahvusvaheliselt kõrgemat tulemust saavutanud. "Enneolematu, suurepärane," kiitis Eesti Kunstiakadeemia moekunsti osakonna juhataja Vilve Unt Raili Nõlvaku tulemust kommenteerides. "Umbes kümne aasta eest sai Arne Niit võistlusel "Smirnoff" häid tulemusi ja samuti Aldo Järvsoo, kuid Raili koht - naiste arvestuses teine ja üldarvestuses neljas - on lihtsalt suurepärane," lisas Unt.

Mõte osaleda ühe Jaapani suurima life-style kontserni Onward noortele disaineritele ja moetudengitele korraldatud konkursil tuli Raili Nõlvakule Hollandis, kus neiu õppis kolm kuud Utrechti disainikolledzhis.

Et aega oli vähe, siis joonistas Nõlvak oma kavandi ühe õhtuga valmis.

Idee tuli elust enesest: Utrechtis käinud tudeng iga päev mööda seinast, kuhu kleebiti plakateid. Ja kuna vanu plakateid alt ära ei võetud, vaid uusi liimiti järjest peale, siis hakkasid servad lahti tulema ning kihiti narmendama. Nii nägi Raili Nõlvaku võistlustöö kavand ette neljakihilist kleiti, iga kiht erineva lõikega.

Suur oli moetudengi üllatus, kui talle teatati, et 15 548 kavandist on tema töö 35 finalisti hulka välja valitud. Nii ei jäänud neiul muud üle, kui kärmelt Helsingisse õhukest linast kangast ostma sõita, kleit valmis õmmelda, ära saata ja koos viie eurooplasega Jaapanisse lennata.