Ülekaalulisus on pärilik

Mitte päris nii
Kalduvus liigsele kehakaalule antakse reeglina - mitte küll 100%-liselt - edasi naisliini pidi emalt tütrele või pojale. Priskel emal võivad olla ka väga kõhnad lapsed. Kui aga perekonnas on mõlemad vanemad ülekaalulised, siis on nende laste riskifaktor väga suur.

Meestel ei ole tselluliiti
Õigus Naise sidekude on nõrgem ning järeleandlikum kui mehel (see peab raseduse ajal kergesti venima). Meeste rasvarakud on lamedad, naistel aga kapslisarnased. Surudes end sellisena läbi sidekoe moodustavadki need kühmukesi. Kõige rohkem rasva kogunemist stimuleerivaid retseptoreid asetseb lapse sünniga seotud kohtades - puusadel, tuharatel ning kõhul. Loodus on hoolitsenud selle eest, et toidu ebapiisavuse korral saaks rasedus jätkuda rasvavarude arvelt.

Hormoonid on tselluliidi tekkimise põhisüüdlased
Õigus Naise suguhormoonid, östrogeenid stimuleerivad rasva kogunemist. Just sellepärast ilmub tselluliit tavaliselt sugulise küpsemise ja raseduse ajal ning seoses hormoonraviga

Rasestumisvastaste tablettide tarvitamine soodustab tselluliidi teket
Pole tõsi Viimase põlvkonna rasestumisvastased vahendid sisaldavad vaid väikese koguse östrogeene ning seega ei kutsu esile kaalu tõusu. Kui see on aga juhtunud, tähendab, et tablettide tüüp või doos olid valesti valitud. Paari-kolme kilo lisandumine menstruatsioonitsükli lõpus on täiesti normaalne nähtus, mis on seotud hormonaalse fooni ajutise muutusega.

Stress hoiab tselluliidi tekkimise ära
Pole tõsi Kuigi stressi hormoon adrenaliin põhjustab rasva lagunemist, kutsub ta ka esile tugeva näljatunde ning ärritunud inimene hakkab palju rohkem sööma. Pealegi suureneb stressi ajal alkoholi, samuti rahustite ning tubaka tarvitamine, mis kaugeltki ei soodusta tselluliidi vähenemist.

Tselluliit võib tekkida äkiliste kaalukõikumiste puhul
Õigus Kaalu pendlisarnane kõikumine provotseerib organismi kaalu kaotusele vastu hakkama - algab toitainete kogumine.

Tselluliidist kahjustatud nahk vananeb kiiremini
Õigus Suurenenud rasvarakud avaldavad survet veresoontele ning takistavad seega vere ja lümfi vaba tsirkulatsiooni. Rasvad, vesi ja mürkained ladestuvad nahas ning sidekoe elastsus, järelikult ka naha toonus alaneb.

Sport

Füüsilised harjutused suurendavad organismi energiavajadust, tugevdavad lihaseid, parandavad verevarustust, soodustavad organismi puhastumist mürkainetest ning stimuleerivad rasva lagunemist.

Tselluliidist on võimalik vabaneda vaid intensiivse koormuse korral
Pole tõsi Kõhnumisele aitavad kaasa ka väikesed koormused - 40 minutit jalutamist "põletab" ära 300 kcal (tükk torti). Kurnates end treeningutes võib saada lihaste hüpertroofia ning liigesevalud. Käesoleval ajal võidavad üha suuremat poolehoidu nn pehmed treeningud - jooga, strech, samuti ka psühhoregulatsioon ning meditatsioon. Nende peamine põhimõte on - kuulatada oma keha ning järgida selle vajadusi, seda muutma hakkamata. Sellistel treeningutel on traumad praktiliselt välistatud.

Füüsilised harjutused alandavad isu
Peaaegu õige Kõik sõltub koormusest. Kerge võimlemine või sörk võivad isu tõsta. Tunniajaline treening jõusaalis kutsub esile vere voolu lihastesse, rasvad vabanevad ning jõuavad verre, mille tagajärjel isu väheneb.

Mida treenitum on inimene, seda rohkem põletab ta rasvu
Õigus Treenitud inimese lihased kasutavad rohkesti süsivesikuid (glükoosi), mis on organismis rasvavarudena ladestunud. Mida treenitum lihas, seda rohkem kaloreid ta põletab.

Koormama peab vaid probleemseid tsoone
Pole tõsi Loomulikult peab neile suurt tähelepanu pöörama. Ignoreerides aga teisi lihaseid, sealhulgas ka seljalihaseid, võib selgroole liiga teha. Seljavalud kaasnevad tihti oskamatu harjutuste valikuga.

Harjutused hantlitega kasvatavad muskleid
Pole tõsi Seda ei juhtu, kui hantlid kaaluvad vähem kui 7 kilogrammi ning harjutusi igale lihasgrupile ei tehta enam kui 8-12 korda.

Parem on pärast sööki võimelda
Pole tõsi Füüsilise koormuse puhul suureneb vere juurdevool lihastesse ning mao silelihas ja soolestik jäävad ilma kütuseta. Seega võib kohe pärast sööki võimeldes saada seedehäired. Kui aga süüa 1,5 - 2 tundi peale treeningut, läheb kogu energia lihaste jõu taastamiseks.

Pärast spordi mahajätmist muutuvad lihased rasvkoeks
Pole tõsi Need on täiesti erinevad koed. Lihased võivad koguda või kaotada toonust, rasvkude aga kasvada või kahaneda - muutuda teineteiseks nad ei saa. Kuigi, kaotades toonust, meenutavad musklid tõepoolest rasvkudet.

Massaazh

Tselluliidivastane massaazh - nagu iga teinegi massaazh - parandab vereringet, aktiviseerib ainevahetust ning muudab naha elastsemaks.

Tselluliidivastast massaazhi tohib teha vaid spetsialist
Pole tõsi Loomulikult kaob tselluliit professionaalse massaazhiga kiiremini, eriti siis, kui seejuures kasutatakse erinevaid võtteid. Ometi võib ka probleemsete kohtade igapäevane enesemassaazh (kuivharjamine) suurepäraseid tulemusi anda.

Teatavale osale inimestest on massaazh täiesti vastunäidustatud
Õige Neeruhaiguste, nõrga veresoonkonna, varikoossete veenilaienditega ning vere hüübimise probleemidega naised peaksid enne massööri juurde minekut konsulteerima oma raviarstiga.

Tulemuse saavutamiseks on vajalik tunda massaazhi tehnikat
Mitte päris nii Iga naine masseerib oma keha intuitiivselt õigesti. Mõju suurendamiseks võiks kasutada käsi- või elektrilist massaazhiaparaati, massaazhikinnast või -rulli.

Tselluliidivastaseid protseduure tuleb teha iga päev
Pole tõsi Selline aktiivne tegutsemine tõstab maksa koormust - maks peab intensiivselt rasvu ümber töötlema, samuti tõuseb vett ja shlakki väljutavate neerude koormus. Seega ei tohiks selliseid protseduure teha sagedamini kui 3 korda nädalas. Pehme enesemassaazhi kohta see ei käi, seda võib teha kaks korda päevas.

Enesemassaazh pole vajalik, kui käiakse spetsialisti juures
Pole tõsi Enesemassaazh aitab suurel määral tõsta parimate programmide efektiivsust.

Koorimine on samuti võitlus tselluliidiga
Õige Koorimine muudab naha siledaks ning tugevdab seda. Pealegi kasutades koorivaid vahendeid (Body Smoother, Estée Lauder; Exfoliant-Physio, Vichy; Sparkle Skin, Clinique) masseeritakse üheaegselt ka keha.

Tselluliidivastased vahendid

Need pole mingid imevahendid, mis on võimelised hetkega rasvu lahustama. Kuid koos massaazhi, spordi ning õige toitumisega võivad anda suurepäraseid tulemusi.

Need vaid siluvad nahka
Pole tõsi Tselluliidivastased vahendid parandavad vereringet ja ainevahetust, stimuleerivad rasvade lõhustumist ning nende väljumist nahast. Selliste vahendite komponentideks on:

  • - Luuderohu, hobukastani, rohelise tee ja riisi ekstraktid (Draine-Minceur, Biotherm; Body Light, Christian Dior; Advanced Essential Energy Body Refining Complex, Shiseido; Phyto-Gel Minceur, Sisley; Phytophyline, Liérac; Genesis, Genesis);
  • - Merevetikad ning mikroelemendid (Thigh Zone, Estée Lauder; Sélection Minceur, Phytomer; Thalgogive, Thalgo; Aktiva, Luméne);
  • - Kofeiin (Créme Masvelt, Clarins, Body Lift, Liérac; Minceur & Fermeté, Payot; Kinesia Enzim-Esbelt Plus, Vitesse; Elancyl Extrême Minceur, Golénic);
  • - Eeterlikud õlid (Spécial Raffermissant, Darphin; Sensorielle, Liérac; Slendisium Dermarome, Decléor);
  • - Fermendid (Lift Minceur 2000, Clarins, Firm Believer, Clinique, Cluco Block, Vichy);
  • - Vitamiinid (Dior Svelte, Christian Dior; Profil´Up, Biotherm);
  • - Räni (Reflexe Minceur, Lancôme; Celluli-Zone, Biotherm);
  • - AHA (Exfoliant Minceur Corporel, Mary Cohr; Cellulium, Decléor)

    Neid vahendeid peab kergelt masseerides kasutama kaks korda päevas.

    Tselluliidivastased vahendid vähendavad kaalu
    Pole tõsi Neid vahendeid ei maksa segi ajada kirurgi skalpelliga. Iseenesest need preparaadid ei lõika rasvu välja ega hävita tselluliiti. Nad mõjutavad rasvade lõhustumist ning tugevdavad vereringet. Kuid vale toitumise ja vähese liikumise korral hakkavad kalorid ikkagi naha alla kogunema.

    Tselluliidivastaseid vahendeid on vaja pidevalt vahetada
    Pole tõsi Kui antud vahend on sobilik ja tõhus, pole vahetust tarvis. Seda enam, et vahend, mis ühele ideaalselt mõjub ei pruugi teisele sugugi samasugust toimet avaldada. Seepärast toimub valik katsetuste ja vigade meetodi kaudu, olenevalt organismi iseärasustest.

    Neid vahendeid võib ka näol kasutada
    Mitte mingil juhul Esiteks pole tselluliiti näol ja kaelal kunagi. Teiseks on näonahk õhuke ja õrn, seega vajab erilist hoolitsust. Lõdva näonaha puhuks on olemas erilised pingutavad vahendid: Draine Up Lifteur, Biotherm; Lift Minceur Visage, Clarins; Lift-Ovale Parfait, Thalgo.

    Neid ei tohi ka rindadele kanda
    Õigus Rindade jaoks on olemas spetsiaalsed vahendid, mis tõstavad nende toonust ning muudavad pringiks, näiteks: Lait Buste, Clarins; Profil Buste Fermeté, Darphin, Bio-Action Buste, Esthederm; Gel pour le Buste, Gatineau; Haute tenue, Yves Saint Laurent.

    Raseduse ajal on tseluliidivastased vahendid vastunäidustatud
    Pole tõsi Kõik vahendid on rangelt testitud ning lootele täiesti ohutud. Raseduse ajal võiks naine rohkem kasutada preparaate, mis hoiavad ära rebendid kõhul.

    Tselluliidivastaste vahendite efekt on täiuslikum, kui see ühendada protseduuridega salongis
    Vaieldamatult Seda enam, et kõikvõimalikud maskid ja mähised tugevdavad sooni, siluvad ning pingutavad nahka, ennetades selle vananemist.

    Kamuflaazh

    Et muuta tselluliit vähemmärgatavamaks, on olemas vahendid, mis sisaldavad valgustpeegeldavaid osakesi ning annavad nahale siledust ning hõbedast sära (Hydra-Reflets du Corps, Christian Dior´i niisutav kreem; Perfumed Brilliant Body Veil Organza Indécence, Givenchy kehakreem; Philtre de Nacre Body & Face, Bourjois´ puuder) või kuldset läiget (Huile Pollen, Lancôme õli, Or Eclat, Yves Saint Laurent´i kreem ning Paudre d´Or, Le Teint Ricci, Nina Ricci puuder)

    Siit leiate Karen Burke raamatu Reied saledaks! Dieet ja treening (1999)