1. Oma menüü kirjapanemiseks leidub hulganisti häid põhjuseid. Nii oled teadlik sellest, milliseid toite kõige rohkem naudid. Samas saavad kaalujälgijad jälgida, kui suured on nende toidukogused. Info toidukoguste kohta aitab vältida ülesöömist või vastupidi — regulaarselt liiga väikseid toiduportsjone. Sa võid arvata, et need kõrvalekalded on haruldased, kuid üksnes dieedipäevik saab sulle öelda, kas tegu on süstemaatilise käitumismustriga või mitte.

Lisaks sellele, mida sa sööd, saad dieedipäevikust infot ka selle kohta, millal sa sööd. Kellaajalise info omamine annab sulle võimaluse oma söögikordi paremini planeerida. Kõige tulusamad dieedid toetuvad kergetele einetele ja snäkkidele, mis jagatakse ära mitme einekorra vahel. Sinu söömisharjumustes võib esineda aga anomaaliaid, näiteks sööd hommikuti liiga palju, või oled päev otsa näljas, et õhtul nälg kustutada. Dieedipäevik aitab sul võimalikke anomaaliaid vältida.

2. Pea arvet oma treeningute kohta. Kõik dieedid õhutavad — kui see kaalujälgijal vähegi füüsiliselt võimalik on — võimalikult palju aktiivselt liikuma. Päevikusse saad aga oma edusammud üles märkida. Ühe võimalusena märgi üles seatud eesmärgid, et hiljem võrrelda, kuidas nende täitmine on õnnestunud. Iga kord, kui ujud lisaotsa, saad selle kordaminekute lahtrisse kirjutada. Samas annab päevik märku, millal oleks tarvis treeningmahtu suurendada. Kui sa oled oma esmase eesmärgi saavutanud, saad selle päevikus ristiga ära märkida.

3. Salvesta oma tunded. Kindlasti tekitab igapäevase menüü muutmine või treeningutega alustamine tugevaid emotsioone. Dieedipäevikus saad neid tundeid ühes nende tekkimise asjaoludega täpsemalt kirjeldada. Nii suudad hiljem nende tekkimist ise paremini ennetada. Ära unusta positiivsete emotsioonide üles märkimist, sest nende meenutamine aitab sind, kui käsil on raskem periood.

Allikas: mydailymoment.com