1. Käed puhtaks!

Üks lihtsamaid ja efektiivsemaid viise oma last kaitsta on talle käte pesemist meelde tuletada. Kindlusta, et ta peseks käsi pärast iga tualetiskäiku ja alati enne sööma asumist. Ütle ka lapsele, et ta ei hõõruks pesemata kätega silmi ja nina, sest nii toimetab ta mustuse otsejoones nina või silma limaskestale.

2. Aevastus salvrätti või varrukasse

Aevastamine on kiirem moodus miljoneid pisikuid edasi kanda. Ütle lapsele, et kui tal taskurätti käepärast pole, siis aevastagu varrukasse — igal juhul mitte peopessa. Muidu levivad pisikud kõikidele asjadele, mida laps hiljem puudutab.

3. Ei mingit toidu- ja jooginõude jagamist

Kui su laps joob ühest pudelist kellegagi, kes on juba haigestunud, siis on üsna kindel, et peagi on ka sinu laps tõbine. Sama kehtib ka ühest saiakesest ampsu võtmise ja sama lusikaga söömise kohta.

4. Palju puu- ja köögivilja

Kui laps saab piisavalt vajalikke vitamiine, siis on ta immuunsüsteem tugevam ja laps pole haigustele nii vastuvõtlik. Iseäranis head on kiivid, apelsinid ja küüslauk. Kui laps niisama puuvilju ei armasta, siis tee neist maitsev smuuti. Köögivilju annab kavalalt peita pirukate ja pajaroogade sisse.

5. Liikumine on võti

Laps peaks iga päev pisut ringi jooksma ja n-ö põsed punaseks saama. Nii on ta tervem ja tugevam kui need lapsed, kes hommikust õhtuni televiisori ees multikaid vahivad ja niipea kui õue lähevad ka haigeks jäävad.

Allikas: sheknows.com