1. Sportlik mees

See tüüp jaguneb alaliikideks: passiivne, aktiivne ja elukutseline. Passiivne sportlane armastab sporti üldiselt. Ta vaatab spordisaateid ning loeb vastavaid ajalehti. Kui teda milleski takistada, käitub agressiivselt. Agressiivsus on üldse selle tüübi ühine joon. Kõige probleemsem on aktiivne sportlane. Kogu oma vaba aja pühendab ta treeningutele. Tema partner on sunnitud elama sporditarvete keskel. Elukutseline saab kõige selle eest vähemalt raha.

Ideaalne partner. Modelli välimusega naine. Sportlastele meeldib väga midagi demonstreerida: muskleid, jõudu, partnerit. Pealegi ühendab neid huvi ja armastus isiklike kehade vastu ning töö selles suunas. Mees suundub spordisaali, naine — salongi.

Kuidas sellisega koos elada? Sõna otseses mõttes — lihtsalt. Sportlased on lihtsad inimesed. Austa tema huvisid, kuid ära luba ennast ignoreerida. Kas ta kavatseb oma puhkuse spordilaagris veeta? Las siis varub ka sinule väärilise ja kauni puhkuse.

  1. Ideedega mees

Pühendumus terveks eluks ainuüksi ühele ideele pole kohustuslik. Tegelikult on sellisele tüübile üsna ükskõik, millega tegeleda. Tema näeb mõtet juba ainuüksi harrastuse ja tegevuse idees. Kui te kohtusite, oli ta sipelgapesade kaitse ühingu organisaator, seejärel aga poliitikategelane. Inimesed, kes neid eriti hästi ei tunne, on nendest vaimustuses. Sellised mehed näivad karismaatilised.

Ideaalne partner. Naine, kellel ei ole erilisi isiklikke huvisid ning seetõttu on valmis teiste huve jagama. Sellisest naisest tuleb mitte üksnes huvitav, vaid ka kindel teekaaslane. Sipelgapesade kaitse ei pruugi ju olla eriti tulutoov. Et sellega leppida, tuleb pühalikult uskuda tulevasse edusse.

Kuidas sellisega koos elada? Tema kõrval peab kogu aeg seisma ning olema võimeline kiiresti lülituma ühelt ideelt teisele. Ära kunagi näita välja oma rahulolematust tema tegevuse suhtes. Vastasel juhul ei huvita sa teda enam ning ta asub aktiivselt otsima neid, kes tema peale imetlusega vaatavad. Ja veel — olme tuleb enda õlgadele võtta. Laste mähkmed ja katkine triikraud lihtsalt segavad teda.

  1. Edukas mees

Ta tõuseb kiiresti karjääriredelil. Tema iseloom muutub proportsionaalselt eduga karmimaks ja sõltumatumaks. Suhetes lubavad edukad mehed endale liigset, seejuures ei vaevu nad ennast õigustamagi, vaid üritavad lihtsalt ära osta. Paljud ei tee sedagi, kuna eelistavad kokku hoida. Miks rikas inimene loeb igat senti ja ei luba endale ega ka oma perele erilisi meelelahutusi? Kõik on väga lihtne: tema tunneb rahulolu raha omamise faktist enesest.

Ideaalne partner. Kõrge enesehinnanguga naine. Mehe edukus teda ei hirmuta. Ta on seisukohal, et kogu mehe edu on nii või teisiti tema teene, ning käitub vastavalt sellele.

Kuidas sellisega koos elada? Teda tuleb aidata, et ta ei kaotaks sidet tavaeluga. Kohtumised sõprade ja vanematega ning väljasõidud loodusesse nädalalõppudel takistavad edukat meest töösõltlaseks saamast. Ära heida ette, et ta kitsi on, kuid tuleta pidevalt meelde hädavajalikke kulutusi (võid nimekirja teha). Ning mitte iialgi, isegi mitte tüli käigus, ära tuleta talle meelde, et kunagi oli ta vaene ja tagasihoidlik.

  1. Koduarmastaja mees

Väga haruldane liik meie elus. Seetõttu eriti hinnaline. Selle mehe jaoks on esimesel kohal tema pere. Ta on alati kursis kõikide olmeprobleemidega: kui palju tuleb maksta koolisöögi eest, millal vahetada radiaatorid, kus on parem ja odavam osta kartulit. Ta külastab ise, ilma sundimiseta, lastevanemate koosolekuid ning isegi kuulab, millest seal räägitakse. Suurima rõõmuga lahendab ta olmemured ega peta kunagi oma naist. Kui, siis ehk suure arusaamatuse tõttu. Hea, kuid veidi igav mees.

Ideaalne partner. Juhtival kohal töötav naine. Sel juhul on mõlemal osapoolel õigustus ning täielik harmoonia on kindlustatud. Mees tegeleb majapidamisega, naine ei sega teda.

Kuidas sellisega koos elada? Ära teda peta. Sellised mehed andestavad truudusetuse, kuid sisemuses on nad hingepõhjani löödud: naise truudusetus on nendele lausa füüsiliselt ohtlik. Püüa teda lihtsalt huvitavamaks muuta. Soovita hobisid, tegelege koos spordiga, käige ühisel puhkusel. Püüa teda vahel olmest eemale meelitada.

  1. Romantiline mees

Täielik vastand eelmisele tüübile. Tegemisi on kuhjaga, kartulitega tekib aga probleem. Ta võib oma viimase raha eest osta lillekimbu, teades, et kodus pole sentigi. Kui sel hetkel visata lilled talle jalge ette (mida tavaliselt tehaksegi), paneb see ta kannatama — teda ei mõistetud. Järgmisel korral käitub ta aga samuti. Sest talle meeldivad nii väga ilusad žestid ja ka kannatused. Tema partner võib olla üheaegselt nii õnnelik kui ka õnnetu. Ühelt poolt pole mehed mitte ühelegi sõbratarile teinud nii kauneid ja poeetilisi armuavaldusi. Teisalt tekib tunne, et mees on kusagil eemal. Võib-olla kirjutab veel kellelegi luuletusi? Paraku võib see nii ka olla. Romantik vajab värskeid tundeid. Ometi on võimalik jääda tema ainsaks muusaks terveks eluks.

Ideaalne partner. Teatavate mehelike iseloomujoontega naine, kes ei suhtu liiga tundlikult armastusse või kelle meelest on seks esmatähtis. Selline laseb romantikul kannatada nii palju, kui too soovib. Samas ei lase teda lausa kurbuse sügavikku langeda. Näiteks räägib mehele õigel hetkel temaatilise anekdoodi.

Kuidas sellisega koos elada? Demonstreeri mehele vahetevahel ükskõiksust ja isegi teatavat jahedust. Võib lisada dramaatilise vestluse armastusest, et teda veidi segadusse ajada.

  1. Meesiludus

See ei ole kirjeldus, vaid seisund. Selline liik pärineb perekonnast, kus ühe poisi jaoks oli liiga palju naisi. Ema, õed, vanaemad ja tädikesed hoolitsesid nõrkemiseni tema eest kuni ülikooli lõpuni. Naised jumaldavad sellist tüüpi: õrn, hoolitsev, lõhnab hästi ning on korralikult riides. Naiseks võtavad sellised iludused sageli tagasihoidlikke tütarlapsi. Nad ei ürita neile õpetada armastust kosmeetika ja riietuse vastu. Siis hakatakse ju vaatama naist, mitte teda. Austajannad peavad aga olema säravad. Reeglina ei lahku selline mees naise juurest. Samas rikub naise närve ilmse flirdi ja paljude kõrvalhüpetega.

Ideaalne partner. Ettearvamatu ja vastuoluline naine, kelle käitumine sõltub tujudest. Täna võib teha kallimale lõhnava vahuvanni, homme aga vaatab otsa nii, et sipelgad hakkavad mööda selga jooksma. Ta ei luba end lõdvaks lasta ning hoiab partnerit pidevas toonuses.

Kuidas sellisega elada? Egoistlikult. Osta endale kõige kallim pesu, vaheta kasukaid kui kindaid. Provotseeri teda(vihjetega või paludes), et ta teeks kingitusi. Nii õnnestub sul kauaks ajaks säilitada armukese staatus, kellega tuleb kurameerida, olla tähelepanelik ja teha kulutusi.

  1. Don Juan

Tema on valmis kõigeks, et nõrgemale soole meeldida. Naljatab, teeb komplimente ja vihjeid. Ta ei vali naisi — nad kõik meeldivad talle. Pole oluline ei iga, kompleksid ega sotsiaalne kuuluvus. See tema valimatus paistab kohe silma. Seetõttu pelgavad kaunima soo esindajad temaga tõsisemat romaani alustada. Aga asjata. Need mehed võivad olla head abikaasad ja isad.

Abielludes teevad nad täpset vahet mõistetel: „perekond”, „armastus” ja „armumine”. Nad hakkavad loomulikult teiste naistega suhtlema, kuid püüavad teha nii, et need kõrvalhüpped ei segaks abielu. Just sellise mehega on võimalik olukord, kus kogu linn teab mehe sõbratarist, naine ise aga ei aimagi midagi.

Ideaalne partner. Naine, kellel on palju sõpru, eriti meeste seas. Ta võib hoida oma meest pika rihma otsas. Ta vaatab rahulikult kallima paljusid kõrvalhüppeid ning annab vajaliku vabaduse. Tarvidusel tõmbab aga rihma pingule.

Kuidas sellisega elada? Teda tuleb võtta just säärasena, nagu ta on. Anna talle mõista, et sind tema käitumine eriti rahutuks ei tee. Naise enesekindlus sisendab sellisesse mehesse hädaohutunnet. Sunnib rohkem tähelepanu just oma naisele pöörama. Ajapikku muutuvad nad üldse ideaalseteks abielumeesteks. Elav ning lõbus iseloom jääb, huvi naiste vastu piirdub aga vaid juttudega.

  1. Rännumees

Ta võib elada telgis kaugel põhjas, seigelda kuude viisi ookeanil, juua vihmavett ja süüa toorest kala. Ainult et mitte kodus olla! Koju jõudes demonstreerib ta rõõmu kohtumisest, laseb hea maitsta kookidel ja kompottidel. Kuid tasapisi hakkab mugavuse ja soojusega kaduma ta elujõud. Normaalne toit, värske voodipesu ja soe vann — milline õudus! Kui saaks juba kiiremini teele asuda! Hea, kui selline rändur on noorest peast valinud endale ameti, mis lubab tal sellist elu elada — polaaruurija, geoloog, kaugsõidu kapten… Vastasel juhul ei ole võimalik vältida konflikti perekonnaga.

Ideaalne partner. Loomingulise tööga tegelev naine, kes vajab üksinda olemist — kirjanik, kunstnik…

Kuidas sellisega koos elada? Pead temaga pidevat ühendust hoidma, et ta ei unustaks, et on olemas koht, kus teda oodatakse. Püüa tema tegemistega kogu aeg kursis olla. Nii säilib paari ühtsuse tunne. Etteheited ja kätte ringutamised sellistele meestele ei mõju. Tunne lihtsalt rõõmu, et tuli koju, pärast aga saada jälle lihtsalt teele.

  1. Väga mehine mees

Ta realiseerib oma missiooni, mis talle looduse poolt määratud on. Midagi muud teda ei huvita. Tema kohta öeldakse — macho. Polügaamia, agressioon, pidev otsimine — need on tema elu stsenaariumid. Seksipartnereid ta eriti ei vali, kuid vastab rõõmsalt, kui keegi teda valib. See, et mehe ja naise vahel on veel mingid suhted, ei jõua tema arusaamiseni. Tundub, et kainelt mõtlevad daamid peaksid selliseid vältima. Aga ei. Just sellised mehed on naiste ja laste arvu poolest rekordiomanikud. Paljusid naisi nad isegi ei mäleta. Paljudest lastest pole neil aga aimugi.

Ideaalne partner. Selline, kellel on kõik hästi ka ilma meheta. Ta ei vaja püsisuhteid, kiindumust ega ühist olmet. Tema eluviisid või töö ei jäta talle lihtsalt aega pereelu jaoks.

Kuidas sellisega koos elada? Ei kuidagi. Katsed metsikut meest taltsutada lõpevad naiste jaoks närviatakiga. Pigem tasuks leida kujunenud olukorrast plusse. See oli füüsiliselt tugev mees. Nüüd on sul füüsiliselt terve laps. Ning võibki alustada normaalse mehe otsinguid…

  1. Tavaline mees

Ei mingeid silmapaistvaid omadusi, ei erilisi väärtusi, ega ka kohutavaid puudusi. Lihtsalt normaalne inimene. Probleemid ja rõõmud on tal nagu teistelgi. Loomulikult on ka tavalistel meestel omad iseärasused — võib ju olla suurepärane huumorisoon või oskus kuulata või mingi seletamatu ligitõmme. Kuid seda ei märka mitte kõik, üksnes see, kes oskab ja tahab näha.

Ideaalne partner. Samasugune tavaline, koos iseärasustega, milliseid mitte igaüks ei märka. Kuid tal on partnerist erinevad iseloomujooned. Koos täiendavad nad teineteist ning kumbki saab selle, millest tal puudus on.

Kuidas sellisega koos elada? Ära heida talle tema tavalisust ette. Vastupidi, räägi alati nendest omadustest, mis sulle meeldivad. Mida enam head sa temas näed, seda rohkem seda ka on. Harilikud mehed on head sellepoolest, et neile meeldivad suhted ja keskkond, kus nad elavad. Keskkonna loovad aga teatavasti naised. Seega, just sellisest mehest võib tulla see kõige-kõige parem. Juhul, kui Sa seda tahad.

Allikas: Dobrõje Sovetõ, veebruar, 2012

Loe lisaks: