Õunakrõbedik

  • 4 keskmist hapukat õuna
  • 150 g suhkrut
  • 1 tl kaneeli

Puru:

  • 100 g nisujahu
  • 100 g võid
  • 100 g kaerahelbeid
  • 100 g demerara või tavalist suhkrut
  • 1 tl jahvatatud ingverit
 — See more at: http://www.toitumine.ee/kampaania/soomeara/ounakrobedik/#sthash.Wibmr7GP.dpuf

Loomulikult ei ole õunasöömine piirdunud nende kuue aardega. Õuna-aasta tundub sel aastal hea olevat ja ubinaid sajab praegu tegelikult ustest ja akendest, sõna otseses mõttes. Kui neid niisama enam süüa ei jaksa, on käes aeg pista midagi mõnusat õuntest ahju. Üks mu suuri lemmikuid õunaajal on krõbedik ehk crumble. Veel ahjusoe magus-hapu krõbedik külma vanillijäätise või -kastmega on klassika, mis maitseb hästi peamiselt kaks korda aastas: kevadel rabarbritega ja nüüd, suve lõpus ja sügisel, õuntega.

Õunakrõbedik

  • 4 keskmist hapukat õuna
  • 150 g suhkrut
  • 1 tl kaneeli

Puru:

  • 100 g nisujahu
  • 100 g võid
  • 100 g kaerahelbeid
  • 100 g demerara või tavalist suhkrut
  • 1 tl jahvatatud ingverit

Valmistamine

Tükelda õunad, tõsta ahjuvormi. Sega suhkru ja kaneeliga. Katte jaoks näpi sõrmede vahel või haki noaga kõik ained suureteraliseks puruks. Laota õuntele.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes pool tundi, kuni kate on kuldne ja krõbe ja õunad pehmed.
Paku kõrvale vanillikastet või -jäätist.