Olen 28-aastane naine. Elan hetkel üksi ja teen kõvasti tööd ja pingutan karjääri nimel. Nädala sees ei tule kõne allagi, et pärast pikka ja rasket tööpäeva veel poodi jõuaksin minna. Kuidagimoodi jõuan koju, teen süüa, vajun teleka ette ja jään varsti magama.

Nii on minu poeskäigupäevaks kujunenud laupäev. Võiks ju muidu ka pühapäeval käia, oleks ehk rahulikum, aga ma tahan pühapäeva õhtuti lihsalt lõõgastuda ja oma vaim järgnevaks töönädalaks valmis panna. Minu jaoks poes käimine ei ole lõõgastumine.

Kuna tahan nädalavahetuseti alati ka võimalikult palju värskes õhus viibida, siis hommikul ma poodi ei jõua - kasutan valget aega maksimaalselt ära ja tegelen erinevate harrastustega. Need on aastaaegade lõikes erinevad, aga peamiselt sportlikud, jooksen-ujun-uisutan-suusatan ja teen palju muud.

Poodi jõuan tavaliselt siis laupäeva õhtul. Kuna käin ainult korra nädalas poes, on tavaliselt lisaks toidule veel midagi vaja, viimati näiteks otsisin saapaid. Pea alati juhtub nii, et kaubakeskuse toidupoodi jõuan alles 9-10 vahel, kus pean ise väsinuna seal poes pikkades järjekordades ootama, sest tundub, et kõik inimesed avastasid laupäeva õhtul, et neile on hädasti alkoholi vaja. See on tüütu ja teeb viha, kui pead oma pika ja tegusa päeva nii lõpetama.

Ma ei saa aru, miks Eestis ei müüda alkoholi ainult spetsiaalsetes alkoholipoodides nagu paljudes teistes riikides. Miks peab toidupoes olema alkohol? Miks ei võiks nädalavahetuse šoppajad rahulikult oma kogu nädala toidukraami osta ilma nende hordideta, kes toidupoe alkoholiosakonda ründavad ja teinekord ka ebameeldivalt käituvad?