Kui keegi on edukas, siis on ta kindlasti petis ja valetaja. Kui vanad koolikaaslased pole sinuga võrdselt saavutanud, siis on nad maakatest luuserid. Elurõõmsatest või heas vormis inimestest pole mõtet rääkidagi — need ärritavad juba peale vaadates! Kui me oleme nii hõivatud sellega, et sildistame ja hindame teisi, siis ei jäägi meile aega, et oma tõelist potentsiaali või olemuse ilu märgata.

Enese võrdlemine teistega

Enese elu ja edu teistega võrdlemine on meile juba lapsepõlvest külge harjutatud ja võib juhtuda, et see saadab meid kogu täiskasvanuelu. Jukule heideti lapsena ette, et miks küll tema ei õpi sama hästi, kui lahtise peaga Jüri. Juku hakkas põlgama nii Jürit kui kooli ja võrdleb ennast tänase päevani klassivennaga, kuigi tunneb end süüdi, et ei saa temaga kunagi võrdseks. Nende pealtnäha tähtsusetute negatiivsete mõttemustrite kordumine juhib inimsuhteid ja suures pildis kogu elu. See on sinu valik, kas lased ennast sellest mõjutada või keskendud iseendale ja oma tegemistele. Saades teadlikuks oma olemusest ja allasurutud mõtetest, avaneb sulle uus reaalsus.

Oma potentsiaalist loobumine

On kerge vaadata edumeelseid inimesi ja mõelda: “Oh, oleks mul vaid sellised võimalused!” või “Oleks elu minu jaoks nii roosiline ja saavutused lihtsad tulema.” Või püütakse oma negatiivsusega teiste saavutusi varjutada, sest asjata ei öelda, et eestlase lemmiktoit on teine eestlane. Sulle ei pruugi meeldida, mida ma järgmiseks ütlen.. aga MEIL ON ELUS VÕRDSED VÕIMALUSED! 24 tundi ööpäevas ja 7 päeva nädalas — edukus, tervislik elustiil ja ka hea enesehinnang ei ole privileegid, vaid teadlikud valikud. Alati on keegi, kes on sinust saledam, rikkam või pealtnäha õnnelikum, aga see ei muuda sinu väärtust ega pingutusi tähtsusetuks.

Enesehinnang

Kui mõnel tuttaval või naabril läheb kehvemini, kui sul, siis lohutad ennast mõttega, et sa polegi kõige hullem või nii lootusetu. Ehk siis kasutad teiste ebaedu enda enesehinnangu parandamiseks. Tõeline enesehinnangu parandamine algab iseendaga seotud mõtete muutmisest ja suurema pildi nägemisest, mitte sellest, kui ebaõnnestunud teised on ja et tunned end neist paremana. Me kõik oleme individuaalsed inimesed ning sõltume vaid iseendast.

Rahu peegelpildiga

Mitte miski ei hoia sind rohkem tagasi, kui sinu enda ebakindlused. Tee rahu selle kalli inimesega, kes sulle peeglist vastu vaatab ja näed, kuidas kujutis peeglis ja kogu sinu elu muutuma hakkab. Keskendu oma lähisuhetele ja endale tähtsatele unistustele ning näed, et millelgi muul pole tähtsust. Ära anna oma energiat valedesse kohtadesse. Ja kui unistused tunduvad esmapilgul võimatutena, siis tea, et ühel päeval saadab sinu tööd edu ja näed tulemust!

Et olla elurõõmus ja positiivne, on vaja paika saada alustalad, mille moodustab sinu elustiil. Kas kannad enese eest head hoolt — oled aktiivne, liigud piisavalt, toitud hästi? Või on alkohol, nikotiin, narkootikumid ning toit tuimestuseks ning pääseteeks ebamugavast reaalsusest?

Tee täna valikuid, mis toovad sulle parema homse!

Allikas: FitCat