Rahvakalendris olev vastlapäev tähendab tavainimesele eelkõige hernesupi söömist ja vastlakuklitega maiustamist. Ja tundub, et kukleid ei sööda mitte ainult vastlapäeval, vaid juba paar nädalat enne ja ka nädal pärast õiget püha. Arusaadavatel põhjustel ei pruugi see kehakaalule ja vööümbermõõdule kõige paremini mõjuda, aga samas tahaks ju ikkagi millegagi maiustada, kui teised vahukooreste kuklitega ringi käivad.

Sellel aastal pakun vastlapäevaks välja tavapärasest kuklist veidi erineva magustoidu, mis oma toiteväärtuselt ja olemuselt sobib ka tervisliku toidu austajatele. Peamiseks koostisosaks on kaerahelbed ja mandlijahu, mis on tõeliselt universaalsed komponendid paljudes minu retseptides.

Vastlamaius

Kogused neljale inimesele

Koostis:

Kaerahelbekoogike:

100g kaerahelbeid (mitte jämedad)

80g mandlijahu

1 suur muna

1 suurem banaan

1sl mett

0,5tl küpsetuspulbrit

Vahukoor:

150g maitsestamata kohupiima

150ml vahukoort

2sl kookospalmisuhkrut

120g mustsõstraid

Valmistamine:

Purusta banaan kahvliga püreeks (palun ära kasuta blenderit, kuna see teeb banaani liiga vedelaks!) ja klopi juurde muna. Lisa kaerahelbed, mandlijahu ja küpsetuspulber ning sega kõik ühtlaseks massiks. Viimasena lisa mesi ja sega veel kord korralikult läbi. Tee saadud segust pätsikesed või kasuta piparkoogivorme. Kui kasutad vorme, siis aseta vorm küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pane 1sl segu lusikaga vormi sisse ja vajuta lusika või sõrmedega ühtatlaselt vormi sisse. Eemalda piparkoogivorm ettevaatlikult ja tee sama järgmistel kordadel. Küpseta 170 kraadi juures umbes 15 minutit. Lase kaerahelbekoogikestel või -pätsikestel täielikult jahtuda. Katte jaoks vahusta vahukoor. Kui koor on saanud mõningase tektuuri, siis lisa kohupiim ja kookospalmisuhkur ning vahusta veel paarkümmend sekundit, et saada ühtlane mass. Purusta mustsõstrad toormoosiks. Koogikesi serveerides pane sellele esmalt veidi mustsõstramoosi, siis lisa vahukoor ja viimasena veel veidi mustsõstramoosi.

Värsked mustsõstrad on väga heaks C-vitamiini allikaks ja see kulub praegusel talvisel ajal kindlasti ära. Soovi korral võid mustsõstrad asendada muude meelepäraste marjadega.

Head maiustamist!

Allikas: FitCat