Odav ja toitev mulgipuder

VAJA LÄHEB: neli liitrit kartulitükke, klaasitäis kruupe, kuhjaga supilusikatäis soola ja nii palju vett, et koostisained oleksid kaetud.

Odrakruubid tuleks juba eelmisel õhtul rohke veega likku panna. Kartulid tuleb koorida, tükeldada ja potti laduda, peale kruubid ning siis nõnda palju vett, et kartulid ja tangud oleksid kaetud. Kui toit keema hakkab, tekib halli vahtu, mis tuleb vahukulbiga ära koorida. Lisada soola ja keeta umbes tund. Vett pealt ära ei valata, söök tambitakse pudrunuiaga ühtlaseks ja vahustatakse veel mikseriga. Mulgipudru lisandiks sobivad hästi praetud lihakuubikud, aga ka praetud sibulad või kehvematel aegadel võisilm.

Tatrakotletid

VAJA LÄHEB: keedetud tatar, sibul, riivitud porgand, muna, maitse järgi soola ja pipart.

Toiduainete kogused vali sööjate arvu järgi, aga nii, et tekiks siduv mass. Sega kõik ained omavahel ühtlaseks massiks, lisa veidi jahu, vormi kotletid ja küpseta praepannil mõlemalt poolt.

Kartulivorm "Räim tomatis" konserviga

VAJA LÄHEB: kartuleid, "Räim tomatis" konserv, muna, hapukoort.

Keeda kartulid, viiluta need ja lao kihiti ahjupotti nii, et vahele läheb kalakonserv. Vala üle lahtiklopitud muna ja hapukoore seguga ning küpseta ahjus.

Veel rohkem head nõu, kuidas vähese rahaga endale maitsev kõhutäis meisterdada, leiad ajakirja Naised värskest numbrist.