Autor M.:

Sel suvel läksime uue kallimaga esimest korda koos puhkusereisile. Reisisime Horvaatiasse tema sõpru külastama. Me mõlemad armastame reisimist ja uute põnevate kohtade avastamist. Olime kaua oodanud, et seda üheskoos värskete armunutena teha. Seetõttu olime mõlemad väga ülevas ja veidi ulakas meeleolus. Kuna majutasime end tema sõprade juures, ei olnud võimalust privaatselt üksteise nautimiseks. Ühel hommikul rannas jalutades ja kaljudel ronides avastasime aga väikese meeletult ilusa helesinise veesilma ja järskude kiviseintega koopa, mis asus kaugemal turistide melust. Kuna oleme mõlemad seiklushimulised, otsustasime mööda kiviseinasid alla koopasse ronida. Adrenaliinisööst, mille kividel ronimisest saime, sütitas meie kire. Vallatlesime kaua koopa külmadel kivipindadel. Ning seejärel jahtusime veesilmas ujudes. Koopast väljusime kriimuliste põlvede ja küünarnukkidega, kuid kogemus oli 100% iga kriimu väärt. Tagasi koju jõudes lasime kujutlusvõimel lennata ja koostasime koos nimekirja põnevatest kohtadest, kus ühiste seikluste ning reiside jooksul vallatleda soovime.

Autor J.:

Vaba ja vallalise elu on teadagi kohati täiesti igav. Aga ühel juulikuu kuumal päeval kirjutades netis juhututtavaga mainis ta, et läheb Kauksi randa ja Tudule tšillima — esialgsete plaanide kohaselt ÜKSI. Milline ahvatlus mulle igavuse peletamiseks.

Läksingi temaga kaasa. Õhtuni olime justkui mingi noorpaar, kes avastas loodust, aga ülimalt tore oli. Õhtul telkides tekkis idee adrenaliinilaksu saada ja mõtlesime, et kuidas seda siis saada... Otsustasime, et kuna oleme vabad ja vallalised, võiksime vallatleda metsaäärse järve ääres. Vot see oli elamus! Natuke kaasnes sellega ka hirmu vahele jääda, kuid samas oli see ikka hea uus kogemus.