Miks sa tahad kaotada kaalu?
Enne tervisliku elustiili juurde asumist mõtle välja, miks sa tegelikult tahad kaalu kaotada. Näiteks sooviksid mahtuda enda lemmikteksadesse või saada suveks saledam talje. Kuid võta endale üks konkreetne eesmärk. Siis on sul siht alati silme ees, kui tekib libastumisoht.

Kui palju sa tahaksid alla võtta?
Ole konkreetne, näiteks see, et tahad kaotada aprilliks kuus kilo. Umbmäärane soov muudab paratamatult laisaks.

Pane plaan paika
Mida sa selleks teed, et nendest kilokestest vabaneda? Jäta meelde, et alati tasub kaotada kaalu tasa ja targu, kiirdieedid mõjuvad vaid hetkeks.

Sea endale eesmärgid
Näiteks mõtle välja, kui tihti sa hakkad trennis käima ja mis ajavahemiku tagant astud kaalule. Siin aga ürita hoida kainet meelt — kui sead endale liiga karmid eesmärgid (näiteks: järgmisel nädalal pean olema kilo kergem!), tekitab see asjatut stressi.

Otsi endale abimehi
Internet on täis kõiksugu lahedaid rakendusi, mille saad panna enda kasuks tööle. Uuri näiteks erinevaid toitumis- ja treeningunõustamise võimalusi, kogu tervislikke retsepte. Pea meeles, et teed seda kõike enda jaoks.

Visualiseeri!
Otsi välja need lemmikteksad, millesse tahad kevade hakul mahtuda. Unistad ideaalselt lamedast kõhust, millega rannas uhkeldada? Riputa bikiinid nähtavale kohale. Nõnda on sul eesmärk sõna otseses mõttes kogu aeg silme ees.

Püsi positiivsena
Jah, seda on kergem öelda kui teha. Aga kui su kaal ei näita alati oodatud numbrit, ei tasu käega lüüa. Vastupidi, alusta päeva positiivsete mõtetega ja rõõmusta iga pisikese saavutuse üle. Näiteks ole enda üle uhke, kui tulid bussi asemel jala tööle või võtsid kohvikus koogi asemel marjasmuuti.

Allikas: All Women’s Talk