Vestlesime Eesti ühe staažikama ja tuntuima ilukirurgi Jüri Kullamaaga, kes tõi välja viis olulist tegurit, millele kliinikut valides tähelepanu pöörata.

1. Kas sinu poolt väljavalitud kliinikul on vastav litsents ja tegevusluba?

Võib ju tunduda kummaline sellist asja küsida või uurida, aga keegi meist ei taha oma keha või näo kallale lasta inimest, kellel selleks vastavat väljaõpet ei ole. Vastavat paberit võib julgesti küsida, keegi ei vaata selle peale viltu.

2. Kas arsti teadmised ja kogemuse vastavad sinu poolt soovitud lõikusele?

Igal arstil on valdkond, millele ta on spetsialiseerunud ja milles ta on kogenud. Üldkirurg saab hästi hakkama pimesoolelõikusega, aga kindlasti ei tasuks tal oma nina või silmalauge lõigata lasta. Enne lõikust kindlasti uuri, milline arst on lõikuse jaoks parim spetsialist.

3. Odav pole alati parim valik

Hind on plastikakirurgia juures oluline tegur, aga siinkohal tuleks meelde jätta, et odav ei ole alati parim valik. Jah, muidugi tasub erinevate kliinikute hinda uurida ja neid omavahel võrrelda, aga tihti on odaval hinnal olulised vajakajäämised kvaliteedis. See ei ole alati nii, aga tasub tähelepanelik olla.

4. Esteetika

Igal spetsialistil on oma käekiri ja sellele tuleks tähelepanu pöörata. Maitsed on väga erinevad ja mis ühe jaoks on ilus, ei pruugi teise inimese jaoks kaunis olla. Muidugi arvestab ilukirurg kliendi soove, aga siiski tasuks uurida tema eelnevate tööde kohta ning olla kindel, et te saate soovitud tulemusest ühtemoodi aru.

5. Kliinikus olev tehnika ja kliiniku seisukord

Elementaarsed hügieeninõuded peavad igas kliinikus tagatud olema, aga kindlasti tasuks uurida ka aparatuuri kohta. Kas sa sooviksid lasta ennast lõigata vananenud aparatuuriga? Ilmselt siiski mitte ja seetõttu palu konsultatsioonil omale kliinikus väike ringkäik teha.