1. Mõtle vähemalt kahe järgneva päeva menüü ette ja varu poest vajalikud toiduained. Kõige lihtsam on paberile välja kirjutada, mida süüa hommikuks, lõunaks, vahepalaks ja õhtusöögiks.

2. Ära osta koju nisujahutooteid ega valget suhkurt sisaldavaid toiduaineid nagu kastmed, ketšup, kommid, mahlad, konservid ja muud taolised valmistooted.

3. Varu poest erinevaid puuvilju, värskeid aed- ja juurvilju, pruuni riisi, täisteramakarone, putrusid (kaerahelbed, tatar, hirss), bataati, muna, kala ja kana- või veiseliha. Nii on sul mitmeks päevaks olemas tooraine, millest tervislikku toitu valmistada,

4. Maitsesta roogasid vürtsidega nagu karri, kurkum, must pipar, oregano, basiilik, ingver, sibul ja küüslauk. Lisa Fetaki või parmesani juust, pesto või oliivid. Ketšupi asemel (sisaldab palju suhkurt!) kasuta naturaalset tomatipastat ja sega sekka basiilikut.

5. Minul on kodus lemmikretseptide valmistamise tarbeks nädala jooksul külmkapis näiteks järgmised koostisosad:

Aed- ja juurviljad:
- avokaado
- tomat
- paprika
- porgand
- lillkapsas
- brokoli
- jääsalat / lehtsalat
- zukkini / kõrvits
- oliivid

Kuivained:
• must riis
• täisterapasta
• tatar
• hirss
• kaerahelbepuder
• täisteramüsli

Liha:
- kanakints / kanakoivad
- kala / mereannid
- veiseliha / lambaliha

Piimatooted:
• Fetaki
• parmesan
• kreeka jogurt / keefir
• kohupiim (lapsele)
• 20% hapukoor
• täispiim (lapsele)

Magus:
- mesi
- külmutatud marjad
- kuivatatud puuviljad

Muu:
• pähklid (kreeka, mandlid, india) ja seemned (sifkad, seedermänni, kõrvitsa)

Katrini raamatu esitluste ajakava leiad SIIT, esitlustelt ei puudu ka Vanilla Ninja jäätis!