“Kui seks hõivab kogu su päeva ja kõik su mõtted, hakkab segama su suhteid, tööd ja pereelu, oled jõudnud punkti, kus seda on liiga palju,” teab kliiniline psühholoog ja seksterapeut Ursula Ofman.

Mõned faktid: uuringu järgi seksivad 18-29aastased keskmiselt 112 korda aastas. 30-39aastased seksivad 86 korda aastas ja 40-49aastased 69 korda aastas. Seega, kui seksid rohkem kui sinuvanused keskmiselt, kas see tähendab siis, et seda on liiga palju?

“Ausalt öeldes, küsida, kui palju seksi on liiga palju, on sama nagu küsida, kui mitme joogi joomine muudab inimese alkohoolikuks,” väidab raamatu “Always Turned On: Sex Addiction in the Digital Age” autor Robert Weiss. “Unustame mõelda, et näiteks alkoholiga pole vahet, kui palju sa jood, vaid kuidas see sinu elu mõjutab. Kui alkohol tekitab su ellu pidevalt probleeme, siis peaksid üle vaatama, kui palju sa jood. Seksiga on sama lugu.”

Ka günekoloog Lauren F. Streicher väidab, et sellist asja, nagu liiga palju seksimine, ei ole olemas. “Kuula oma keha. Kui oled omadega läbi või väsinud, ära seksi," soovitab ta.

Allikas: Muscle & Fitness