Kubemetäid: “Ma olin šokeeritud!”

Leidsin oma kõhult kubemetäi ja olin kohkunud. Ma läksin endast välja, sest ma vihkan putukaid ja mu esmane instinkt oli joosta oma ema juurde. Ma ajasin kõik oma kehakarvad maha. Mõte putukatest, kes elavad mu kehal, ei tundunud just väga meeldiv. Ma olin totaalselt šokeeritud, sest ma tõesti ei osanud seda oodata. Ma kasutan alati kaitsevahendeid, aga seda ju ei saa kuidagi ära hoida. Mul oli nii piinlik! Aga siis mõistsin, et see pole midagi ebatavalist ja selle pärast ei ole vaja piinlikkust tunda.

Klamüüdia: “Mul polnud ühtegi sümptomit.”

Mul oli seksisuhe parima sõbrannaga ja kui ta sai teada, et tal on klamüüdia, uurisin ma ka oma eelmistelt seksuaalpartneritelt nende “olukorra” kohta. Mul endal polnud ühtegi sümptomit ja esimest korda mul ravi ei toiminud, mistõttu pidin seda veel teist korda ka tegema. Mu tolleaegne poiss-sõber aga jättis mu maha, võimalik, et seetõttu, et ma seksisin naisega.

Herpes, HPV ja klamüüdia: “Me olime monogaamses suhtes.”

Mul diagnoositi 2015. aastal klamüüdia, 2016. aastal HPV ja 2018. aastal herpes. Need kolm kogemust olid väga erinevad. Klamüüdia sain ma partnerilt, kes mind pettis ja kellega ma olin selleks hetkeks olnud koos kaks aastat. Kuna me olime monogaamses suhtes, ei osanud ma midagi karta. Mul polnud ka ühtegi sümptomit ja avastasin selle alles siis, kui günekoloog mulle iga-aastased testid tegi. HPVst sain ma teada, kui mu arst ütles mulle, et mul võib olla vähk, aga alles hiljem mõistsin, et HPV pole tegelikult ikka nii hull asi. Herpesega oli aga kõige hullem lugu. Ma olin monogaamses suhtes ja mõtlesin, et oleme mõlemad vastutustundlikud. Me mõlemad tegime enne kondoomita seksimist suguhaiguste testid ära ja ta otsustas mulle mitte öelda, et tal on kunagi herpes olnud. Kaks päeva pärast kondoomita seksimist jäin ma väga haigeks ja tekkisid gripile sarnanevad sümptomid, mis kestsid peaaegu kuu aega. Seejärel tekkisid seenhaigusele sarnased sümptomid ja siis ilmus mu vagiina sissepääsu juurde valulik haav. Mõtlesin, et see on liiga intensiivsest sügamisest. Käisin mitme arsti juures kuni viimane lõpuks mõistis, milles asi.

Klamüüdia: “Seks oli väga valus.”

Ootamatult muutus seks abikaasaga väga valulikuks ja ma piinlesin mitu kuud, sest mõtlesin, et minuga on midagi päriselt viga. Kui mu abikaasale ka sümptomid tekkisid, otsustasime mõlemad arsti juurde minna. Ta sai teada, et tal on klamüüdia, mistõttu ma polnud enam üllatunud, kui sama diagnoosi sain. Tema pidi kaks nädalat antibiootikume neelama ja mina kolm. Kuigi ravi on ammu möödas, on mul tänaseni sealt alt asjad paigast ära ja seksi või tampoonide kasutamise ajal valus. See on ka meie suhet mõjutanud. Mind üllatas, et mu abikaasa ei teadnud, et teatud suguhaigused levivad ka oraalseksi teel.”

HPV: “Hirm vähi ees.”

Mu iga-aastane Pap-test oli kahtlase tulemusega. Seejärel ootasin kuus kuud ja lasin uue teha, mis oli samuti kahtlane. Käisin tegin veel teste ja sain teada, et mul on HPV 16, 18 ja 31 tüved, mis on kõik väga riskantsed ja võivad põhjustada emakakaelavähki. Ma olin olnud sel hetkel viis aastat koos ühe partneriga ja see pani meie suhte ikka korralikult proovile, sest me ei teadnud, kust see viirus tuli ja miks. Oluline on meeles pidada, et HPV võib pikka aega peidus olla ja kui sul see diagnoositakse, ei pruugi see veel tähendada, et su partner on sind petnud. Aga ma tundsin end nii üksinda, sest mu kallim ega sõbrad ei mõistnud, mida ma läbi elan.”

Allikas: Clue