Austuse puudus

Mehel ei ole võimalik olla suhtes naisega, kes tema vastu vähimatki austust üles ei näita. Austusel ei ole miskit pistmist tugevama ja nõrgema sugupoolega ja mehed tõesti soovivad, et naised mõistaksid seda. Suhtes peaks partnerid olema võrdsed ning suhtuma teineteisesse võrdse respekti, pühendumuse ja hingestatusega ning märgata teineteise unikaalsust. Mees ei suuda alal hoida sooje tundeid naise vastu, kes teda pidevalt alandab ja maha teeb. Mees tahab tunda, et tema arvamus on ka oluline ja et tema kallis kaasa on tema poolt. Naise austus ja lugupidamine inspireerib meest võtma suuremaid riske ja saavutama suuremaid kõrgusi, sest ta teab, et seljatagune on kindlustatud ja eksimuse korral on tal korralik ja kindel tugi olemas.

Kui mees julgeb armuda ja armastada, on ta valmis lõpuks välja näitama ka oma haavatavamaid külgi. Naine peab olema valmis neid aktsepteerima ning leppima ja nõus olema mehe nõrgemate iseloomujoonte ja vigadega, mitte neid talle ette heitma ega nende üle näägutama! Just taoline teguviis peletabki mehe lõpuks minema ka siis, kui tunded ei ole veel tegelikult kustunud.

Suutmatus oma emotsioonidega toime tulla

Naise võimetus oma üles-alla rallivate emotsioonide ja tujudega hakkama saada võib suhte viia punktini, kust tagasiteed enam ei ole. Mehed ei ole suutelised selle emotsionaalse virvarriga toime tulema ning nende intensiivsus peletab mehed kaugele ära. Täiskasvanud ja küps mees on suuteline teatud hetkeni ise rahu säilitama ning naistki rahustama, kuid igapäevaselt või lausa mitu korda päevas hüsteeriliselt kriiskavat ja lohutamatult nutvat naist ei suuda ka kõige rahulikum meesterahvas välja kannatada. Selleks, et kummagi osapoole emotsioonid ei keeks pidevalt üle ega tekitaks tühjast tüli, on vaja õppida omavahel viisakalt ja rahulikult suhtlema, tõsisest asjadest tõsiselt rääkima ning avama end pelgamata, et sõnad võivad esile kutsuda järjekordse vihapurske ja suure draama.

Väärtusetuse tunne

Austuse puudus ja väärtusetuse tunne käivad tihti käsikäes. Kui naine hoiab suhtes kõiki ohje enda käes ega lase mehel midagi ise teha, tunneb mees, et ta ei ole piisavalt hea. Samasuguse tunde tekitavad ülimalt nõudlikud naised, kes pealtnäha heade kavatsustega sunnivda mehi järjest rohkem ja rohkem pingutama (rohkem raha, parem töö, uuem auto, rohkem väljamaareise, suurem maja jne). Armastav mees tahabki oma naisele pakkuda kõike seda, mida too küsib, sest tema jaoks on naise õnn ja rahulolu tähtsad, aga ühel hetkel ta lihtsalt murdub. Keegi ei suuda pikalt elada teadmises, et temast ei piisa.

Pidev võistlus

Ükski mees ei suuda pidevalt naisega võistelda. Selle asemel, et täiskasvanud inimese kombel vestelda ja konfliktid viisakalt lahendada, hakatakse kodus omavahel võistlema, et näidata, kelle jalas tegelikult püksid on. Muidugi ei ole midagi halba enda eest seismises, aga kogu suhe ei tohi põhineda sellel, kes on parem, ägedam, julgem, osavam, tublim jne. Mees tahab tunda, et naine on ta koostööpartner, mitte vastasvõistleja, kes üritab talle igal momendil ära teha.

Seksist hoidumine

Kui seks suhtest kaob, siis peagi kaob ka mees. Neid mehi, kes suudavad seksitus suhtes pikalt vastu pidada, on ikka väga vähe. Asi on selles, et meeste armastuse keel on erinev — nemad väljendavad ja võtavad armastust ja lähedust vastu läbi intiimsuse. Samuti jääb neile (põhjendatult) täiesti arusaamatuks, miks viitsib naine end sõbrannadega välja minekuks lille lüüa, aga mehe juures kodus või temaga välja minnes pannakse selga mingid suvalised rõivad ega viitsita isegi juukseid puhtaks pesta. Ja kui perre on sündinud lapsed, jääb mees loomulikult mõneks ajaks tagaplaanile, aga see ei tohiks olla püsiv olukord! Kõik need signaalid annavad mehele märku, et ta ei ole enam oluline. Aga see tunne ei ole meeldiv ning peamine põhjus, miks mehed jätavad maha naised, keda nad armastavad.

Vangistatuse tunne

Kui mees ei saa suhtes olla see, kes ta tegelikult on, tunneb ta end vangina ning hakkab otsima väljapääsu. Seda tunnet on palju lihtsam tekitada kui tundub: põhjendamatu armukadedus, pidev kontrollivajadus (kus sa olid, kellega, miks, millal koju tuled jne), konstantne näägutamine tema nõrkuste ja tegematajätmiste osas, rõhumine puudustele, kiituse täielikult unustamine jne negatiivsus panevad mehe tundma, et ta ei saa olla tema ise ja hakkab esialgu teesklema, et on keegi teine. Ta võib jätta oma sõbrad unarusse ning mugandada end nii palju naise soovide järgi kui suudab, kuid ühel hetkel see kõik pääseb paisu tagant valla ning ta ei suuda seda enam taluda. Parimad suhted on need, kus kumbki osapool ei pea midagi teesklema ega varjama, pelgamata halvakspanu või süüdistusi. Suhted, kus naine üritab meest “parandada”, lagunevad kiiresti ja lõplikult.