36aastane Jodie Keegans, kes kannatas kolm aastat räiget koduvägivalda, räägib ka ise lõpuks avalikult, mida tema abikaasa Scott Keegans talle tegi. Ta usub, et vägivald oleks võinud palju kauem jätkuda ja lõpuks tema jaoks ka surmaga lõppeda, kui tütar ei oleks sekkunud ja oma õpetajatele 2017. aasta oktoobris tõtt rääkinud.

Tüdrukuke oli öelnud: "Mu issi on vallatu. Mu issi teeb emmele lindudega tapeedi juures haiget. Emme ütleb, et ta armastab teda, aga issi teeb ikka talle haiget."

Just nende lausete järel alustati uurimist, mis lõppes sellega, et Scott Keegans määrati möödunud kuul 18 aastaks vangi.

Jodie sõnul abiellusid nad 2009. aastal ja kõik oli esialgu tore. "Meie suhe algas väga hästi, ta oli alguses suurepärane partner ja isa, aga umbes kolm aastat tagasi hakkas ta possessiivne käitumine hullemaks muutuma," selgitas naine. "Ta ei tahtnud, et ma kellegagi suhtleks ja küsis alati lastelt, kellega ma täna rääkisin. Ta ütles mulle, et ma olen laisk ja lastele, et ema on kasutu."

See jõudis aga ühel hetkel punkti, kus Jodie ei tohtinud enam tööl käia, omada mobiiltelefoni ega näha oma sõpru ja perekonda. Kolme lapse ema pidi isegi puuduma oma õe matustelt, kui viimane ootamatult 2015. aastal suri.

Jodie kannatas ekstreemse koduvägivalla all ja kord üritas ta isegi oma puruks rebitud kõrva kunstripsmete kinnitamiseks mõeldud liimiga kokku liimida, kui mees ta kõrva talt peaaegu küljest tiris ega lasknud tal hiljem haiglasse minna.

Keegans hammustas oma naist pidevalt, lõi ja togis ning selle tagajärjeks oli luumurrud ja kohutavad sinikad.

2017. aastal peksis mees oma Jodiet aga nii hullusti, et naine kartis, et ta ei pruugi sellest elusana välja tulla. "Ta peksis, hammustas ja togis mind. Ta tiris mu juukseid ja ütles mulle samal ajal, et vihkab mind. Ma päriselt arvasin, et ma suren ära, ma kartsin nii väga ja mul oli nii valus," meenutab naine. "Ta nägu muutus ja ta nägi välja nagu Batmanist pärit Joker. Ta peksis mind nii hullusti, isegi mu jalataldu ja ma ei saanud kõndida. Ta lõpetas alles siis, kui ta väsinud oli ja käskis mul voodisse minna. Järgmisel hommikul kell 9 käskis ta mul aga ärgata ja kööki minna, kus ta mind uuesti peksis."

Alles mõned päevad hiljem, kui nende tütar oli kodus toimuva avalikustanud, sekkus politsei. "Kohe, kui ma neid nägin, teadsin, et see võib olla meie ainus võimalus," tunnistas Jodie. "Ma tegin midagi, mida ma kunagi teinud ei ole, näidates politseile oma vigastusi ja ütlesin lihtsalt: "Ma olen koduvägivalla ohver." Naissoost politseinik ütles seejärel: "Jah, oled küll. Ma pole kunagi midagi nii hullu näinud." See oli esimene kord, kui ma päriselt tunnistasin, mis toimub."

Selleks hetkeks oli mees juba põgenenud, aga ta arreteeriti samal päeval ning käesoleva aasta 5. septembril määrati talle karistus koduvägivalla, seksuaalse ahistamise ja vägistamise eest. "Teda kohtusaalis näha oli väga hirmuäratav, aga mul oli seda vaja, et enda eluga lõpuks edasi liikuda," avaldab naine, tunnistades, et ta võlgneb selle kõik oma julgele tütrele. "Mu tütar on superkangelane, et ta julges koolis rääkida, mis toimub. Ta tõesti päästis mu elu."